Hyppää sisältöön

Jättitölkkitehtaan ympäristölupaan vaaditaan lisäselvityksiä

Hämeen ELY-keskus haluaa lisäselvityksiä puolalaisen juomatölkkivalmistajan ympäristölupahakemukseen. Can-Pack S.A. rakentaa alumiinitölkkitehtaan Hämeenlinnaan ja alkaa valmistaa tölkkejä panimoteollisuuden tarpeisiin.

Hämeen ELY-keskus katsoo lausunnossaan, että ennen luvan myöntämistä pitää selvittää tarkemmin Hämeenlinnaan tulevan laitoksen aiheuttama melu sekä jätevesien varastointi poikkeustilanteissa.

- Laitoksen aiheuttama melu on selvitettävä laskennallisesti yhteispohjoismaisella laskentamallilla, sanoo ympäristöinsinööri Päivi Laurila Hämeen ELY-keskuksesta. Meluvyöhykkeet on myös esitettävä kartalla selkeästi.

Lisäksi ELY-keskus katsoo, että jätevesien varastointi poikkeustilanteissa pitää selvittää tarkemmin. Lupahakemusta on täydennettävä myös kuvauksella kemikaalien ja jätteiden käsittelystä ja varastoinnista.

Ympäristöluvan lisäksi haetaan lupaa aloittaa toiminta muutoksenhausta huolimatta ympäristölupamääräyksiä noudattaen. ELY-keskus hyväksyy menettelyn.

Juomatölkkitehdasta Hämeenlinnan Moreeniin rakentavan puolalainen Can-Pack S.A. työllistää ensivaiheessa 150 ihmistä ja tehtaan tuotannoksi arvioidaan noin kolme miljoonaa tölkkiä päivässä.

.
.