1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Teuvo Hakkarainen

Hakkarainen: Vitsit jätettävä Viitasaarelle

Perussuomalaisten eduskuntaryhmän työvaliokunta ei esitä kurinpitotoimia kansanedustaja Teuvo Hakkaraiselle (ps.) hänen puheistaan sijoittaa somalit ja homoseksuaalit Ahvenanmaalle. Hakkarainen itse kuittaa puheidensa olleen huonoa huumoria.

Kuva: YLE

Viitasaarelainen kansanedustaja Teuvo Hakkarainen kertoo kohupuheiden saaneen alkunsa Ilta-Sanomien haastattelusta.

- Sanoin sen, kun minut oli liitetty homoryhmään. Vähän hermostuin ja heitin vitsin. Tilanne sai alkunsa, kun Ilta-Sanomat kysyi siitä, että joku homoporukka on ihastunut minuun ja siihen sanoin, että mulla on kyllä homokavereita, mutta en halua, että ne iholle tulee. Sanoin vielä siihen sitten sen Ahvenanmaa kommentin ja somalit liitin asiaan, koska ruotsinkieliset niin kovasti puhuvat suvaitsevaisuudesta, selittää Hakkarainen sanomisiaan.

Hakkarainen toteaa, ettei hän pelkää joutuvansa eduskunnassa pellen rooliin.

- Kun on kansanedustaja, niin nykyään ensin pitäisi mennä teatterikouluun ja sitten vasta kansanedustajaksi. Tottakai minäkin virheitä teen, mutta kyllä mökä syntyi typerästä asiasta. Sehän oli täysi tsoukki.

Hakkarainen kertoo, että ei oikeastaan ymmärrä asian ympärillä syntynyttä kohua, koska ei itse loukkaannu vastaavista puheista.

- Se on varmaan niin, että huumori on jätettävä Viitasaarelle, kun menee Helsinkiin. Se oli huonoa huumoria, joka ei käy noihin puitteisiin. Jos minäkin pahottasin mieleni siitä, mitä minusta kirjoitetaan, niin saisin olla tässä vaan pahoillani.