1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. talous

Nokia vaatii Windows-puhelinten markkinointiin tiukkoja ehtoja

Matkapuhelinvalmistaja Nokia asettaa operaattoreille tiukkoja ehtoja Windows-älypuhelinten markkinoinnissa. Tunnetun Nokia-analyytikon mukaan Nokia vaatii operaattoreilta tärkeimmän puhelinvalmistajan asemaa yhteistyön ehtona. Operaattoreiden uskotaan olevan silti kiinnostuneita Nokian uusista älypuhelimista

talous
Nokia Lumia 800
Nokia Lumia 800Nokia

Tunnettu Nokia-analyytikko Ben Wood pitää applikaatioita merkittävämpänä kysymyksenä Nokian ja operaattoreiden yhteistyön tulevaisuutta ajatellen.

Woodin mukaa Nokia vaatii pääsyä operaattoreiden lippulaivan asemaan. Tiukat ehdot muistuttavat Nokian kilpailija Applen valitsemaa linjaa.

- Nokia ja Microsoft laittavat yhdessä massiivisia rahamääriä markkinointiin. Nokia vaatii operaattoreilta paalupaikkaa muun muassa markkinoinnissa, jotta uudet puhelimet tuodaan operaattoreiden valikoimiin, CCS Insightin Nokia-analyytikko Ben Wood sanoo.

Operaattorit toivovat kilpailua

Esimerkiksi Applen iPhonea sai pitkään Suomessa vain Soneran liittymällä. Sittemmin valikoima on laajentunut. Operaattorit ovat olleet Nokian Microsoft-liittouman puolestapuhujia, sillä älypuhelinmarkkina tarvitsee lisää kilpailua ja vaihtoehtoja

- Nokian ja operaattoreiden suhteet olivat kireitä etenkin silloin, kun Nokia dominoi markkinoita. Mielestäni on Nokian kannalta virkistävää, että operaattorit ovat hyvin kiinnostuneita kolmannesta vahvasta tekijästä Googlen Androidin ja Applen iPhonen lisäksi, Wood arvioi.

Nokia neuvottelee parhaillaan operaattoreiden kanssa sopimuksista. Toistaiseksi ei tiedetä, mitkä operaattorit Suomessa ottavat Nokian Windows-puhelimet valikoimaansa.

Lähteet: YLE Uutiset / Matti Keränen

Lue seuraavaksi