Hieronta helpottaa hartiajumisen oloa

Niska- ja hartiajumit ovat tuttu juttu toimistotyöläisille. Tietokoneen ääressä jumittuneita paikkoja voi hoivata hieronnalla myös kotikonstein.

hartiat

Urheiluhieroja Tuomas Inkiläinen kertoo, että tyypilliset toimistotyöläisen lihasjumit löytyvät yleensä selästä lapaluiden ympäriltä.

- Istumatyöläisen kyllä tunnistaa näppituntumalla hartioista, sen tuntee lihaksistosta ja selkärangan asennosta. Yleensä hiirikäden puoleiset lihakset ovat vielä kireämpiä, kuvailee Inkiläinen.

Inkiläisen mukaan ammattilaisen otteita ei kenen tahansa kädet korvaa, mutta kotikonsteinkin voi hieromalla hartiajumisen oloa helpottaa.

- Luonteva ote vaan hartioista ja toki käsittelyalue valitaan sieltä, missä tarvetta ilmenee. Pienet puristeluotteet hartioihin, niin niillä saadaan jo verenkiertoa elpymään, aineenvaihduntaa liikkeelle ja olokin helpottaa.

Kotihieronnassa voi pyöritellä selän ja hartioiden kipukohtia peukaloilla, rystysillä ja vaikka vähän kyynärpäilläkin. Esimerkiksi kaulan alueen voimakasta käsittelyä Inkiläinen ei kuitenkaan kotihierojalle suosittele.

- Kaulan alueella tulee olla varovainen, koska siinä on valtimoita ja hermoja lähellä. Lapaluiden ja hartioiden seutu on turvallisempaa kenttää, opastaa Inkiläinen.

Kotihieronta vaatii ennen kaikkea toisesta välittämistä, keskittymistä ja huolellisuutta.

- Jos halutaan, että hieronta on rentouttavaa, niin silloin kannattaa suosia rauhallisia hierontaliikkeitä. Kyllä jokainen tuntee ne muhkurat ja kireydet, jotka on perusjumia ja sinne kun painetta ja lämpöä annetaan, niin ne hiljalleen sieltä sulaa.

Lähteet: YLE Keski-Suomi