Suikkanen: Pelicans oli ykkösvaihtoehto

Lahden Pelicansin huimaan vireeseen piiskannut päävalmentaja Kai Suikkanen piti jatkosopimusta lahtelaisjoukkueen kanssa luonnollisena jatkumona. Suikkanen haluaa nostaa Lahden kiekkokaupunkien joukkoon.

Pelicans (Jääkiekon Miesten Liiga)
YLE / Heikki Ahonen

Huhumylly Kai Suikkasen ensi vuoden kuvioista on pyörinyt hurjana. Pelicans katkaisi siivet huhuilta torstaina ja ilmoitti Suikkasen jatkavan Lahdessa aina kevääseen 2013 asti. Viime keväänä vuoden sopimuksella lahtelaisjoukkueen peräsimeen astunut Suikkanen piti jatkoa Pelicansin kanssa luonnollisena jatkumona.

- Viime keväänä oli nopeasti tehtävä ratkaisu ja sovittiin Pelicans-johdon kanssa vain vuoden sopimuksesta. Nyt kun sarja alkanut, niin palattiin asiaan ja sopimus syntyi aika nopeasti. Katsottiin molempien visio tulevaisuudesta ja ne yhtyivät aika hyvin.

- Vaihtoehtoja oli muitakin, mutta niistä on sen enempää turha keskustella. Pelicans oli ykkösvaihtoehto. Haluttiin rauhoittaa tilanne kun joka päivä sai katsella lehdestä, että missä sitä ensi vuonna työskentelee.

Viime kaudella rämpinyt lahtelaisjoukkue on päässyt hurjaan vauhtiin Suikkasen käskyttämänä. 16 ottelua, 37 pistettä ja toinen sija SM-liigassa.

- Pelicans on eteenpäin menevä seura. Täällä on asiat hyvin ja Lahti on mukava paikka asua. Täällä on ollut vain yksi ongelma parina viime vuotena ja se on urheilullinen menestys.

- Se on nyt meidän valmentajien ja pelaajien tehtävä nostaa Pelicans sille tasolle, että Lahtea voidaan sanoa ihan oikeasti ja todellisesti kiekkokaupungiksi.

Lähteet: YLE Lahti