Lahden Lauantainäyttämö pitää kiinni Pikkuteatterista

Aikuisista teatterinharrastajista koostuva Lahden Lauantainäyttämö odottaa kauhulla ja pelolla sitä, mitä Lahden kaupunki tekee Pikkuteatterille. Puheenjohtaja Sari Innasen mukaan turvallisesta teatteritilasta ei haluta luopua.

teatteritaide
Lauantaianäyttämön syksyn produktio on Jari Tervon näytelmä Rikos ja rakkaus.Ville Kujala

Lauantainäyttämöläiset ovat jo tottuneet huhuihin siitä, että Lahden kaupunki luopuu Pikkuteatterista säästösyistä.

- Luopumisaie on jälleen noussut puheisiin ja se kauhistuttaa. Pikkuteattari on näyttelijä Outi Mäenpään sanoja lainatakseni mitä parhain teatteritila intiimeille esityksille. Aikuiset harrastajat kaipaavat turvallista ympäristöä esittämiselle. Pikkuteatteri on juuri sellainen, sanoo Sari Innanen.

Pikkuteatteri on palvellut teatteriharrastajia pari viimeistä vuosikymmentä. Vuoteen 1983 tila toimi Lahden kaupunginteatterin pienenä näyttämönä.

Tervon Rikos ja rakkaus ensi-iltaan

Lauantainäyttämölle syksy on ollut odotusta, jännitystä ja hurjaa etsimistä.

- Olemme etsineet uusia näyttelijöitä lavalle. Lauantainäyttämön ideahan on se, että aikuiset teatterinharrastajat pääsevät esiintymään. Jari Tervon Rikos ja Rakkaus antaa 13:lle harrastajalle mahdollisuuden antaa kaikkensa, kuvailee Innanen.

Osa näyttelijöistä tekee lauantaina ensi-iltaan tulevassa näytelmässä useita rooleja. Marsipaani Räikkösen murhamysteerin selvittäminen on vauhdikasta komediaa Väinö Weckstömin ohjauksessa.

Jäsenmaksuja Lauantainäyttämölle kertyy tätä nykyä 40:ltä harrastajalta.

- Jollein harrastaja pääse rahalla näyttämölle, hän luopuu yhdistyksen jäsenyydestä, kiteyttää Innanen Lauantainäyttämön toiminta-ajatuksen.

Lähteet: YLE Lahti