Musiikkiviikot kirjovat Oulaisten syksyä

Maanantaina alkavat Oulaisten musiikkiviikot sisältävät yhteensä 15 konserttia. Konsertit edustavat laajasti musiikin eri lajeja. Mukana on kansanmusiikkia kaustislaisittain, pietarilainen Bagatista tuo estradille kasakkameininkiä ja klassisen musiikin osaaja on muun muassa Keski-Pohjanmaan kamariorkesteri.

Oulainen
JPP tanssitti.
YLE / Reijo Lähteenmäki

Finland Festivals-ketjuun kuuluvat Oulaisten Musiikkiviikot järjestetään nyt jo 25. kerran. Kolmen viikon aikana on tarjolla 15 konserttia, jotka edustavat musiikin eri lajeja. Viikot avaa Anssi Tikanmäen orkesterin esittämä kestohitti "Maisemakuvia Suomesta".

Pyhäinpäivän viikonloppuun sijoittuu kahden barokkikonsertin kokonaisuus. Keski-Pohjanmaan Kamariorkesteri konsertoi johtajanaan ja solistinaan saksalainen barokkiviulun taitaja Georg Kallweit. Toisessa konsertissa esiintyy barokkiyhtye Baccano.

Juhlien viimeisen viikon avaa pietarilainen kasakkaryhmä Bagatitsa. Tämä folklore-showryhmä on marraskuussa kiertueella Suomessa ja esiintyy myös Oulussa 13. päivä marraskuuta.

Viikot päättyvät kamarimusiikkiin, jota on suunniteltu yhteistyössä oulaistelaislähtöisen Antti Tikkasen ja hänen puolisonsa Minna Pensolan kanssa. Tikkanen ja Pensola tuovat myös joukon muusikkoystäviään musisoimaan viikonlopuksi Oulaisiin.

Katri-Helenaa ja JPP:tä

Viihdetarjonnasta vastaavat Club for five ja Katri-Helena, rockin osuudesta Happoradio ja kansanmusiikkikonsertin pitää jo Oulaisten ensimmäisillä musiikkiviikoilla esiintynyt JPP.

Tarjontaa täydentävät vielä Samuli Edelmannin virsikonsertti, Mari Kätkän, Eevaleena Pokelan ja Satu Sopasen (Kolmen Blondin) lastenkonsertt sekä unkarilaisen ruuan ja unkarilaisen musiikin ilta. Oulaistelaisten ja oulaistelaislähtöisten esiintyjien konsertti uudistetussa Merkuriussalissa juhlistaa 25-vuotisjuhlavuotta ja se toteutetaan pitempänä avoimien ovien -tyylisenä tapahtumana.

Oulaisten Musiikkiviikot on Oulaisten kaupungin järjestämä tapahtuma, budjetti on n. 140 000 euroa, josta kaupungin osuus on 50 000 euroa. Loppuosa katetaan lipunmyynnillä ja yhteistyösopimusten turvin.

Lähteet: YLE Oulu

Uusimmat uutiset puhelimeesi

Lataa Yle.fi-sovellus