Hyppää sisältöön

Väestönkasvu hirvittää nettikommentoijia

Maailman väestömäärä on ylittänyt seitsemän miljardin rajapyykin. Maapallon asukkaita on nyt kaksi kertaa niin paljon kuin 50 vuotta sitten. Yhä useampi lapsi syntyy köyhäksi ja nopea väestönkasvu syö maapalloa. Nettikommentoijat ovat keskustelleet väestönkasvusta ja sen selityksistä.

Kuva: Qilai Shen / EPA

Nimimerkki Tuskin jatkuu sellaisenaan ei usko ihan näihin lukuihin.

"YK vaikuttaa sekoittavan syntyvyyden muutokset ja keskimääräisen eliniän muutokset. Kasvu taittuu toisen maailmansodan jälkeen syntyneen ns. suuren ikäpolven siirtyessä tuonpuoleiseen."

Nimimerkki Lopun alku selittää väestönkasvua.

"Väestönkasvuun ei haluta puuttua koska jatkuvan talouskasvun ideologia tarvitsee aina vain enemmän ja enemmän "kuluttajia", markkinatalous ei välitä siitä kestääkö maapallo vai ei, pääasia että kauppa käy ja rahaa tulee. Sodat ja kulkutaudit ovat aina olleet ihmiskunnan säätelymekanismeja sitten kun jengiä alkaa olemaan liikaa."

Nimimerkki Wicksell kommentoi ylikansoittumista.

"Ylikansoittuminen on jo ratkeamassa. Ylisuurta syntyvyyttä ei ole kuin Kongossa, Nigerissä ja Somaliassa. Muualla maailmassa syntyvyys tippuu kuin lehmän häntä. Kiinahan tulee olemaan Eurooppaa iäkkäämpi jo 20 vuoden kuluttua. Intiankin väkiluku alkaa vähenemään 50 vuoden kuluttua."

Nimimerkki Petteri83 on huolissaan janoisista.

"Pelkästään miljardi elää ilman puhdasta vettä."

Nimimerkki Syntyvyys kuriin rajaisi lasten lukumäärää perheissä.

"Kaksi lasta olisi saatava perheissä maksimiksi kaikkialla maailmassa uskonnoista huolimatta. Muuten tämä pallo ei pelastu."

Nimimerkki Puotipuksu filosofoi.

"Maailmassa on valtavasti ruokaa, mutta siliti miljardi ihmistä menee nälkäisinä nukkumaan joka ilta." Ruoka on kauppatavara. Sitä myydään vain niille, joilla on rahaa. Kun olet köyhä, et saa ruokaa."

Nimimerkki Surullista herättelee ihmisiä.

"12 vuotta ja miljardi lisää, seuraava miljardi paukkuu vielä nopeammin. Populaation koolla on jokin maksimi raja-arvo, mutta ihmisen tapauksessa se on mikä??? Miettikääpä sitä hyvät ihmiset"

Nimimerkki ei auta ei ratkaisi väestökysymystä ruoka-avulla.

"Väestösuunnittelua peliin. Pelkkä ruoka-apu on turhaa. Muuten ongelma ratkeaa sodalla. Osa väestöstä olisi saatava muuttamaan kuuhun ja Marsiin."

Nimimerkki Urpo ei olisi huolissaan.

"Kyllä tämä planeetta säilyy ilman tätä homo brevissime sapiens terribilis-lajin simpanssiakin, kun näyttävät jotkut olevan huolissaan ylikansoituksen vaikutuksista elinmahdollisuuksiin. Tähänkin asti lajeja on tullut ja mennyt."

.
.