Kuluttajaliitto huolestunut ruokaturvallisuudesta

Ruokaturvallisuuden heikentyminen huolestuttaa kuluttajien etujärjestöä Kuluttajaliittoa. Liiton mielestä viranomaisten ja yritysten on parannettava muun muassa omavalvontaa. Nainen kuoli viime torstaina saatuaan botuliinimyrkytyksen italialaisesta Gaudiano Bio -oliivisäilykkeestä.

Kotimaa

- Suunta on huolestuttava, ja tämä on hurja tapaus. Suomessa ei ole tietääkseni kuollut ihmisiä ruokamyrkytykseen ainakaan EU-aikana, elintarvikeasiantuntija Annikka Marniemi toteaa.

Hänen mukaansa oliivi-tapauksesta hankalan tekee vielä se, että kyse on luomutuotteesta. Niissä käytetään rajoitetusti lisä- ja säilöntäaineita.

- Niillä pyritään juuri välttämään vastaavat ongelmat.

Marniemi kiittelee viranomaisia ja tuotteen maahantuojaa Kesprota.

- Viranomaiset ovat toimineet viivyttelemättä. Käsittääkseni plussakortilla tuotteita ostaneet on jo tavoitettu, ja yritys on toiminut viranomaisten ohjeiden mukaan.

Kespro on avannut asiakasrekisterinsä viranomaisille, jotta kaikki oliivituotteen ostaneet tavoitettaisiin.

Kuluttajaliiton mukaan oliivi-tapaus korostaa tuotteiden jäljitettävyyttä. Muualla EU:ssa ruokamyrkytykset ovat arkipäivää.

Lähteet: YLE Uutiset / Petri Manssila

Uusimmat uutiset puhelimeesi

Lataa Yle.fi-sovellus