Kannonkoski rakentaa Öijänniemeä maltilla

Öijänniemen lomakylän rakentaminen on lähtenyt käyntiin Kannonkoskella. Tänä syksynä lomakyläyhtiölle on palkattu myyntipäällikkö, ja ensimmäinen huvila valmistuu Piispalan käyttöön ensi vuoden alussa.

Kannonkoski
Piispala
YLE / Keski-Suomi

Piispalan alaisuuteen perustettuun lomakylään on tarkoitus rakentaa 26 lomaosakehuvilaa. Huviloita rakennetaan sitä mukaa kuin niiden lomaviikkoja saadaan myytyä, sanoo Piispalan ja Öijänniemen Loma Oy:n toimitusjohtaja Kari Hietaharju:

- Uutta on tarkoitus rakentaa aina sitten kun 20 lomaosaketta on myyty. Rahoitushan tulee sitovien sopimusten kautta.

Kannonkoskella tavoitteena on saada ensi vuonna varmuus muutaman huvilan rakentamisesta. Hietaharju toteaa, että kun on kyse uudesta alueesta ja uudesta toimijasta, markkinoille pääsy vie aikansa.

Öijänniemen vahvuutena pidetään sitä, että alue sijaitsee aivan Piispalan lähellä. Asiakkaiksi odotetaankin esimerkiksi yrityksiä, jotka haluavat tarjota työntekijöilleen kuntolomailua ja hyviä virkistysmahdollisuuksia.

Talouden taantumaa pidetään haasteena, mutta ei kehittämisen esteenä:

- Ihmisten lomaoikeus ei ole muuttumassa, ja yrityksillä on isoja haasteita työntekijöiden hyvinvoinnin kehittämiseen ja motivointiin. Piispalan liikuntapalvelut on omiaan tukemaan sitä kokonaisuutta, Hietaharju uskoo.

Öijänniemen lomaosakkeiden markkinointi aloitetaan toden teolla ensi vuonna, kun ensimmäinen huvila saadaan valmiiksi. Kannonkosken kunnanhallitus hyväksyi yhtiön ja kunnan välisen vuokrasopimuksen eilisiltana.

Lähteet: YLE Keski-Suomi