Velkakriisistä kaatunut meklariyritys käytti asiakkaidensa rahoja

Konkurssiin joutunut meklariyhtiö MF Global Holdings on käyttänyt asiakkaidensa rahoja väärin, kertoi valvontataho tiistaina. Yhtiö rikkoi sääntöjä, kun se ei erotellut asiakkaiden rahoja yhtiön varoista. Amerikkalainen Global Holdings jätti hakemuksen yrityssaneerauksesta maanantaina.

velkakriisit

Global Holdingsista tuli ensimmäinen Euroopan pankkikriisin aiheuttama amerikkalaisuhri. Arvopapereita välittävä Global Holdings jätti hakemuksen yrityssaneerauksesta maanantaina, kun yhtiön myyminen epäonnistui.

Yhtiö joutui vaikeuksiin euromaiden kuten Italian, Espanjan ja Portugalin joukkovelkakirjoihin tekemiensä suurten sijoitusten vuoksi.

Valvontaviranomaiset selvittävät nyt, kuinka suuresta rikkeestä on ollut kysymys.

Viime viikolla yhtiö julkisti historiansa pahiten tappiollisen vuosineljännestuloksen. Yhtiön luottoluokitusta alennettiin, ja sen osakekurssi romahti kaksi kolmasosaa.

Tutkimusyhtiö BankruptcyData.com:n mukaan vararikko on Yhdysvaltain historian kahdeksanneksi suurin, mutta pienempi kuin esimerkiksi vuonna 2008 kaatuneen investointipankki Lehman Brothersin. Analyytikot odottavat sen seurausten jäävän vaimeammiksi.

Britannian yleisradioyhtiön BBC:n mukaan Global Holdingsilla on noin 2 000 työntekijää, joista noin 600 työskentelee Lontoossa.

Lähteet: AP, YLE Uutiset