1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Ulkomaat

Thaimaan tulvissa kuolleita jo yli 400

Thaimaan tulvissa kuolleiden määrä on noussut 427:ään kertoo hallitus. Poikkeuksellisen voimakkaiden monsuunisateiden aiheuttamat tulvat ovat aiheuttaneet vahinkoa miljoonien thaimaalaisten kodeille ja elinkeinoille.

Yhdysvaltain laivaston julkaisemassa kuvassa näkyy tulvatuhoja kartoittava pelastushelikopteri ja veden alle peittyneitä alueita Bangokin lähellä Thaimaassa. Kuva: Yhdysvaltain laivasto / EPA

Hallituksen ilmoittama tulvissa kuolleiden määrä on 42 enemmän kuin päivää aiemmin. Toistaiseksi tiedossa ei ole pääkaupungissa Bangkokissa kuolleita.

Tulvapatojen ja hiekkasäkkimuurien suojelema Bangkokin ydinkeskusta on pysynyt enimmäkseen kuivana, mutta kaupungin laitamilla tulvavesi on pahimmillaan yltänyt vyötäröön asti.

Tulvien rankimmin koettelemien alueiden asukkaat ovat valittaneet, että heidän kotejaan uhrataan Bangkokin keskustan säästämiseksi. Paikoin asukkaat ovat rikkoneet tulvapatoja, jotka suojelevat keskustaa mutta ohjaavat veden heidän alueilleen.

Tulvat alkoivat Thaimaassa heinäkuussa, kun poikkeuksellisen ankara sadekausi alkoi.

Thaimaan 68 miljoonasta asukkaasta noin 12 miljoonaa asuu Bangkokissa. Kaupunki tuottaa noin 41 prosenttia maan bruttokansantuotteesta.