Teatterin johtopari hamuaa laajempaa yleisöä

Oulun kaupunginteatterin uusi johtajapari lähtee luotsaamaan teatteria läpinäkyvällä otteella ja tiiviissä yhteistyössä henkilökunnan kanssa. Miesten haaveissa on luoda teatteria entistä laajemmalle yleisölle.

teatteritaide
Mikko Kouki ja Arto Valkama.
YLE

Turkulaisen teatterin paita ja peppu saapuivat tiistaina näytille Oulun kaupunginteatteriin. Tuleva taiteellinen johtaja Mikko Kouki ja toimitusjohtaja Arto Valkama on tuttu parivaljakko Turun Linnateatterista, jolla menee nykyään taloudellisesti ja taiteellisesti mainiosti. Oulussa teatterin johtokaksikko aikoo jatkaa teatterin tekemistä tuttuun tapaan tiiviissä yhteistyössä.

- Täälläkin tulemme työskentelemään samassa työhuoneessa. Pyrimme olemaan läpinäkyviä ja tekemään yhdessä, Mikko Kouki vakuuttaa.

Koukin ja Valkaman ajatuksena on tehdä teatteria entistäkin laajemmalle yleisölle. Tämä ei kuitenkaan tarkoita miesten mukaan kevyttä viihdettä ja farssia. Miehet puhuvat yhdellä suulla hienoista esityksistä, joita tultaisiin katsomaan kauempaakin.

- On mahdollista tehdä hienoja ja hyviä esityksiä, jotka vetävät yleisöä. En haluaisi katsoa kapeasti teatterikenttää. Mahdollisimman monipuolista teatteria lähdemme tekemään.

Monipuolisen uran jo tähän mennessä tehnyt Mikko Kouki saapuu Ouluun nimenomaan uuden haasteen perässä. Laitosteatteri on vielä kokematta ja siihen hän nyt ottaa tuntumaa taiteellisen johtajan pestillä.

- Aion kyllä ohjata näytelmiäkin. Ensisijaisesti tulen tänne kuitenkin johtamaan, toteaa Kouki.

Lähteet: YLE Oulu