Turkulaiskaksikko Oulun kaupunginteatterin johtoon

Oulun kaupunginteatteri hallitus on valinnut uudeksi toimitusjohtajaksi Arto Valkaman ja uudeksi taiteelliseksi johtajaksi Mikko Koukin. Molemmat uudet johtajat toimivat tällä hetkellä Linnateatterissa Turussa.

Mikko Kouki

Oulun kaupunginteatterin toimitusjohtajaksi valittiin tiistaina Arto Valkama ja taiteellisena johtajana tulee työskentelemään Mikko Kouki. Teatterin uusi johtokaksikko paljastettiin tiedotustilaisuudessa tiistaina.

Uusi taiteellinen johtaja, näyttelijä Mikko Kouki on teatteritaiteen maisteri ja Turussa asuva monipuolinen teatterin- ja elokuvan ammattilainen. Hän luennoi, kirjoittaa lehtikolumneja ja -novelleja. Kouki on työskennellyt myös radiojuontajana, ohjaajana ja kouluttajana. Kouki on toiminut aktiivisesti elokuvatuotantojen saamiseksi Turkuun ja on pitänyt Turkua esillä kansallisesti ja kansainvälisesti.

Tähän asti Kouki on toiminut turkulaisen Linnateatterin johtajana. Hän on teatterin perustajäsen ja on myös teatterin hallituksessa. Hän on ohjannut useita menestysnäytelmiä Linnateatteriin.

Kouki on suosittu näyttelijä kotimaisissa elokuvissa. Hänet on nähty muun muassa elokuvissa Riisuttu mies, Paha maa ja Tyttö sinä olet tähti. Hänellä on jatkuvasti työn alla myös uusia televisiotöitä.

Arto Valkama toimii Linnateatteri yhdistyksen hallinto- ja talousjohtajana. Hän oli perustamassa Linnateatteria vuonna 2002 ja on siitä lähtien vastannut teatterin hallinnosta ja taloudesta. Hän on koulutukseltaan kauppatieteiden maisteri ja on valmistunut Turun kauppakorkeakoulusta vuonna 2005.

Vuodesta 2008 lähtien Arto Valkama on toiminut tuottajana Bulevardin teatteriyhdistyksessä, vastuualueenaan muun muassa Peacock -teatteri ja Linnanmäen ulkoilmaohjelmat. Hän on toiminut myös markkinointipäällikkönä Aboa & Globe -lehdessä vuosina 2001 - 2002.

Lähteet: YLE Oulu