Mikko Kouki: En aio jäädä Ouluun loppuiäkseni

Oulun kaupunginteatterin uusi taiteellinen johtaja Mikko Kouki ei aio jättää perustamaansa yksityistä Linnateatteria. Kouki aikoo jatkaa teatterinsa hallituksessa. Kouki ei ole edes käynyt uudessa työpaikassaa, mutta hän uskoo tuovansa uutta ajattelua osakeyhtiöksi muuttuneeseen Oulun teatteriin.

Oulu
Linnateatterin teatterinjohtaja Mikko Kouki
Mikko Kouki on ollut tuttu vieras myös Yle TurussaYLE / Petra Ristola

Kouki on Linnateatterin johtaja vielä neljä kuukautta. Hän jää operatiivisesta johdosta pois 28. helmikuuta, mutta jatkaa teatterin hallituksessa. Kouki korostaa, että Linnateatteri on sydämenasia.

- Tänä vuonna tulee ennätykselliset katsojamäärät ja talous on vakaassa kunnossa. Nyt on hyvä lähteä. Yhdeksän vuotta on pitkä aika tällä alalla olla yhdessä paikassa, Kouki sanoo.

Linnateatterin talousjohtajasta Arto Valkamasta tulee Oulun kaupunginteatterin toimitusjohtaja. Tämä tarkoittaa sitä, että Linnateatteriin on etsittävä uutta johtoa.

- Se on sellainen asia, josta tiedotetaan muutaman viikon sisällä, Kouki suostuu sanomaan uusista nimistä.

Pitkä sopimus Oulussa

Mikko Koukin sopimus Ouluun on kaksivuotinen. Lisäksi jatkosta on kolmivuotinen optio. Kutsu Ouluun on tullut nopeasti. Koukin mukaan ratkaisu Ouluun menosta tapahtui vasta pari päivää sitten.

- Kyllä se oli aikamoinen puntaroiminen, varsinkin kun tämä tuli niin nopeasti. Ensimmäinen kontakti tuli vasta puolitoista viikkoa sitten. Kaikki meni nopeasti. Aika näyttää mitä tehtävä tuo tullessaan. Nythän olen ensimmäisiä kertoja täällä Oulussa. En ole vielä käynyt edes sisällä teatterissa, Kouki kertoo.

Mikko Kouki uskoo, että hänet ja Arto Valkama kutsuttiin Ouluun siksi, että miehillä on kokemusta yksityisestä teatterista.

- Meidän työ on huomattu, ja se on positiivinen asia. Olemme luoneet uutta Turkuun ja rakennettu sitä koko teatterin kanssa. On ollut hyvä vire ja olemme vakiinnuttaneet paikan. Nyt kunnallinen teatteri muuttuu osakeyhtiöksi, niin ehkä se on syy, miksi meidät kutsuttiin tänne.

Asunto Oulussa ja Turussa

Mikko Kouki korostaa, että hän ei aio jäädä Ouluun lopullisesti. Kouki muistuttaa, että Turusta on Ouluun suora yöjunayhteys ja lentoyhteys ja hän vielä jatkaa Linnateatterin taustavaikuttajana. Sen sijaan Arto Valkama muuttaa kirjansa Ouluun.

- Jään Turkuun asumaan, toki täältäkin hankin asunnon. Turkulaisena aion vastakin pysyä. Oulun Kärppien kannattajaa minusta ei tule, Kouki naurahtaa.

Lähteet: YLE Turku