Viikon väite: Syrjäseutujen postipalvelut turvattava

Liikenne- ja viestintävaliokunnan puheenjohtaja Arto Satonen (kok.) ja valiokunnan jäsen Mirja Vehkaperä (kesk.) väittelivät postipalveluiden turvaamisesta syrjäseuduilla.

talous
Arto Satonen ja Mirja Vehkaperä

Mirja Vehkaperä sanoi pitävänsä huolestuttavana, että Itella on säästösyistä lakkauttamassa posteja ja asiamiesposteja erityisesti haja-asutusalueilta. Hän pohti myös tulevan kuntauudistuksen vaikutusta postien määrään.

- Kokoomuslaisille riittäisi se 50 - 100 kuntaa Suomeen. Ja kun ministeri on sanonut, että yksi posti per kunta on ainakin se lähtökohta, niin matkathan pitenee, vai mitä?

Satonen sanoi, että ministeri on valmistelemassa asetusta, jossa säädetään, minkälaisen matkan päästä jokaisen pitää saada postipalvelut.

- On erittäin tärkeää, että tämä matka tulee määritellyksi. Toki se matka on varmaan erilainen riippuen siitä, missä päin asutaan, koska myöskin ajallisesti se matka on erilainen, hän sanoi.

Satonen korosti, että Itellalla pitää olla mahdollisuus toteuttaa palvelut järkevällä tavalla. Vehkaperä taas toivoi hallitukselta tekoja, ettei Itellan säästöjä toteutettaisi suunnitellulla tavalla.

Lähteet: YLE Uutiset