1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Ulkomaat

Lontoon keskustaan ilmainen langaton verkko – Nokialta

Lontoon keskustassa on aloitettu tiistaina loppuvuoden kestävä ilmaisen langattoman verkon kokeilu, kertoo Britannian yleisradioyhtiö BBC. Palvelun tarjoaa Nokia, joka lupaa jatkaa palvelua entistä laajempana, jos käyttäjät innostuvat siitä.

Ulkomaat

Lontoossa on jo vuosien ajan päässyt ilmaiseksi langattomaan verkkoon, esimerkiksi finanssikeskusalueella The Cityssä. Ostosalueilla sen sijaan langaton verkko toimii pitkälti kahviloissa, kaupoissa ja hotelleissa. Nokian palvelu on nyt avattu West Endin seudulle, Victoriaan, Maryleboneen ja Westminsteriin.

Nokialla ei ole tässä laajuudessa aiempaa kokemusta langattoman verkon tarjoamisesta. Menestyksen perusteella matkapuhelinyhtiö suunnittelee tuovansa samanlaisia hankkeita Afrikan ja Intian kaupunkeihin, BBC kertoo.

Lontoo suunnittelee, että kaupungissa pääsisi laajasti langattomaan verkkoon ensi vuoden olympialaisten aikana. Vierailijoille halutaan tarjota näin mahdollisimman helppo keino löytää perille turistikohteisiin sekä jakaa olympialaistunnelmia netissä.

Lähteet: YLE Uutiset

Lue seuraavaksi