1. yle.fi
  2. Uutiset

Ylen aikaisen viime vuoden Nenäpäiväpotti oli 9000 euroa

Ylen aikaisen Nenäpäivälähetykset keräsivät vuonna 2010 runsaasti kuuntelijoiden terveisiä ja lahjoituksia. Kaikkiaan kehitysmaiden lapsille kerättiin noin 9000 euroa. Suuri kiitos kaikille lahjoittajille – pistetään tänä vuonna vielä paremmaksi!

Nenäpäivä
YLE

Lahjoittajien viime vuoden haasteet ja terveiset voi lukea YLE Helsingin nettisivuilta alla olevasta linkistä.

Hassuttelulla paljon hyvää

Ylen aikaisen juontajat ja reportterit laittoivat punaisen nenän päähän ja osallistuivat Ylen Hyvä-säätiön järjestämään Nenäpäiväkeräykseen kehitysmaiden lasten hyväksi. Kampanjan motto on tehdä hyvää hymyssä suin.

Studiossa vierailivat tunnetut yleläiset auttamassa haasteiden lukemisessa, muun muassa Yleisradion toimitusjohtaja Lauri Kivinen, Puoli seitsemän -ohjelman juontajat Marja Hintikka ja Mikko Kekäläinen sekä Sierra Leonessa vieraillut toimittaja Juha Blomberg.

Mikä on Nenäpäivä?

Nenäpäivänä huumorin ja viihteen keinoin kerätään varoja maailman köyhimmissä oloissa asuvien lasten ja aikuisten auttamiseksi. Nenäpäivä järjestetään kerran vuodessa loka-marraskuun aikana. Kampanjan symbolina on punainen Nenä. Vuoden 2010 Nenäpäivää vietettiin perjantaina 5.11.

Mistä Nenäpäivä on tullut?

Isossa-Britanniassa Red Nose Day on näkynyt katukuvassa jo 20 vuotta. Ihmiset ympäri maata keksivät hauskoja tapoja kerätä varoja yhdessä ja hyvään tarkoitukseen.

Ketkä Nenäpäivän järjestävät?

Nenäpäivän järjestää Ylen Hyvä Säätiö. Sen ovat vuonna 2004 perustaneet Suomen Punainen Risti, Kirkon Ulkomaanapu ja Suomen UNICEF. Säätiön toiminnassa ovat mukana myös Pelastakaa Lapset, Plan Suomi Säätiö, Suomen Lähetysseura, Fida International, Solidaarisuus ja SASK. Yleisradio tukee Nenäpäivää omalla ohjelmatoiminnallaan.

Kuka voi osallistua Nenäpäivään?

Nenäpäivä on avoin kaikille: yksityisille henkilöille, kouluille, työpaikoille, seurakunnille, yhteisöille ja yrityksille. Kuka vain voi osallistua.

Lähteet: YLE Helsinki

Lue seuraavaksi