1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Euroviisut

Lasmatic kurkottaa Euroviisuihin

Kuopiolaiskokoonpano Lasmatic loikkasi radioaalloille pirteän pop-kappaleensa Pu-pu-pu-pussaillaan avulla. Nyt yhtye on mukana Euroviisujen esikarsintana toimineessa Uuden Musiikin Kilpailussa. Lasmaticin kappale Yksin yhdessä on edennyt jo 40 parhaan sävellyksen joukkoon. Jatkopaikka selviää tammikuussa.

Kuva: YLE / UMK

Lasmatic sai alkunsa syksyllä 2008, kun Kuopion konservatoriolla opiskeleva, nykyisen bändin rumpali ja tuottaja Lassi Ylönen pyysi ystäväänsä Annika Tepposta laulamaan kappaleitaan. Homma lähti liikkeelle muutamasta biisistä, mutta pikku hiljaa niitä alkoi syntyä yhä lisää, ja bändi alkoi myös keikkailemaan.

Kuuluisa pussailubiisi syntyi Ylösen koulutyönä.

- Opettelin erilaisten ohjelmien käyttöä musiikkiteknologian kurssilla. Tehtävänä oli tehdä myös pop-biisi yhdelle kurssille, ja tämä syntyi aika lailla hetken mielijohteesta.

Uuden Musiikin Kilpailussa mukana oleva Yksin yhdessä on tunnelmaltaan huomattavasti rauhallisempi. Sekin sattui olemaan Ylösellä takataskussa sattumalta.

- Tein kappaleen ennen kuin kuulin koko kilpailusta. Kesto sattui vielä mahtumaan vaadittuun alle kolmeen minuuttiin, joten soitin Annikalle ja kysyin että lähdetäänkö Euroviisuihin. Ja täällä sitä nyt ollaan.

Uusi kilpailumuoto innosti

Ylösen mukaan Euroviisujen uudistunut kilpailumuoto antoi mukaanlähtöön uutta intoa.

- Ehkä kynnys lähettää biisi ihan uuteen kilpailuun oli nyt matalammalla. Ja onhan se ihan mielenkiintoista nähdä, viekö kisa bändiä johonkin suuntaan, Ylönen miettii.

Kaikkiaan kisaan lähetettiin 540 demoa. Lasmatic on edennyt kilpailussa nyt 40 parhaan sävellyksen joukkoon. Seuraava karsinta, jolloin joukosta putoaa 28 osallistujaa pois, tapahtuu tammikuussa. Lopullinen voittaja selviää helmikuussa.

Euroviisut järjestetään toukokuussa Azerbaidzanissa.