Malesia kieltämässä tottelevaisten vaimojen kerhon seksikirjan

Malesian viranomaiset aikovat kieltää musliminaisten ryhmän julkaiseman kirjan seksistä. Tottelevaisten vaimojen kerhoksi itseään nimittämä ryhmä on kirjoittanut kirjan islamilaisesta seksistä. Ryhmä ajaa vaimojen alamaisuutta aviomiehilleen.

Ulkomaat

Malaijinkielistä kirjaa ei voi ostaa kirjakaupoista, mutta sadat ryhmään kuuluvat naiset ovat sen tiettävästi lukeneet.

Kirjan on kirjoittanut kerhon perustaja. Siinä kuvataan avioelämää ja sitä, kuinka pariskunnat pääsisivät seksiasioissa yhteisymmärrykseen. Kirjan mukaan vaimot tyydyttävät keskimäärin vain kymmenen prosenttia aviomiesten seksitarpeista.

Malesian sisäministeriön edustajan mukaan kirjan kieltämistä on suositeltu, koska se aiheuttaa hämmennystä kansalaisissa. Virallista kieltoa ei ole vielä tehty, mutta sitä hallussaan pitävät saattavat saada tuhansien eurojen sakot ja myyntikopioiden tekemisestä rapsahtaisi jopa kolme vuotta vankeutta.

Kerhon johtaja on aiemmin kuohuttanut lausunnoillaan, joiden mukaan vaimon tulee olla "hyvä seksityöläinen ja huora" aviomiehelleen. Tämä estäisi hänen mukaansa miesten syrjähyppyjä.

Monet kerhon jäsenistä elävät moniavioisuudessa. Islam sallii miehelle neljä vaimoa. Kerholla on arviolta 800 jäsentä Malesiassa sekä sivuhaaroja Indonesiassa, Singaporessa, Jordaniassa ja Britanniassa.

Useimmat malesialaiset ovat sanoutuneet irti kerhosta, sillä katsovat sen halventavan moderneja sukupuolirooleja maassa, jossa naiset ovat korkeissa asemissa hallinnossa ja yksityisellä sektorilla.

Lähteet: AP