1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. joulu

Joulumyynnistä odotetaan vilkasta Turun seudulla

Kauppiaat odottavat hyvää joulumyyntiä Turun seudulla. Kauppakeskuksissa kävijämäärät ovat olleet syksyllä nousussa, joten tämän uskotaan lupaavan hyvää joulukaupalle. Joulutavarat ovat lisääntymässä monien kauppojen hyllyillä. Suomessa joulutuotteiden myynti alkaa yleensä lokakuun puolessa välissä.

joulu
Joulutontut ovat saapuneet jo tavarataloihin.
Joulutontut ovat saapuneet jo tavarataloihin. Minna Rosvall / Yle

Kauppakeskus Hansassa on huomattu, että syys-lokakuussa kävijöitä on ollut aikaisempaa enemmän.

- Syynä voi olla Myllysillan avautuminen. Kävijöiden on entistä helpompi päästä keskustaan. Olemme tyytyväisiä, että remontista huolimatta väkeä on riittänyt tämän vuoden aikana, kertoo kauppakeskusjohtaja Timo Palviainen Hansasta.

Joulutuotteet halutaan Palviaiasen mukaan tuoda varhain esille monesta syystä. Valoja käytetään jo ennen ja jälkeen joulun, joten niitä pitää olla esillä hyvissä ajoin.

- Kun asiakkaat näkevät, että tuotteita on tarjolla, he voivat seuraavalla kauppareissulla tehdä ostopäätöksen. Mihinkään Harrodsin tavaratalon malliin ei Suomessa varmaan lähivuosina mennä. Meillä ei joulumyynti varmaan onnistuisi vielä kesällä, arvioi Palviianen.

Lontoossa Harrodsin ja Selfridgesin tavaratalot avasivat jouluosastonsa jo elokuussa - aikaisemmin kuin koskaan ennen.

Joululahjoja ostetaan Turussakin Palviaiasen mukaan jo hyvissä ajoin, vaikka joulumyynti ei varnaisesti ole alkanutkaan. Suuren tavaratalon syyskampanjasta tehdään jo hankintoja jouluakin varten.

Joulukauppa kiihtyy marraskuun puolivälissä

Sekä kauppakeskus Hansa että Mylly avaavat joulun näyttävillä tapahtumilla marraskuun puolivälissä. Kauppakeskusjohtaja Pertti Vikkula Raision Myllystä kertoo, että monille joulun avaus on jo perinne ja silloin väki lähtee liikkeelle.

Vikkulan mukaan kaupat valmistautuvat joulumyyntiin jo hyvissä ajoin. Kaupan alaan vaikuttaa kuitenkin moni asia. Tänä syksynä talvivarusteiden myynti on ollut hiljaista lämpimän sään vuoksi.

- Toppavaatteiden ja muiden talviurheiluvarusteiden myynnissä tämä näkyy. Ihmiset ostavat varusteet vasta, kun talvi tulee, kertoo Vikkula.

Joulutuotteet pysäyttävät

Turkulaisen tavaratalo Wiklundin käytävällä on iso häkillinen tekokuusia odottamassa somistajaa. Jouluaiheisia sisustustuotteita löytyy jo runsaasti sekä makeisia ja joulukalentereita.

Pepita Suvanto katseli joulukalenteritarjontaa Wiklundilla. Hänen mielestään joulun tulo yllättää aina.

- Tuttavat kysyivät juuri, että mitä suunnitemia teillä on jouluksi. Aika aikaista oli minun mielestäni tietää sellaista. Aikuiselle pojalleni ostan kuitenkin ehkä tästä tämän erikoisen joulukalenterin, kun nyt tämän huomasin, pohtii Suvanto.

Lähteet: YLE Turku / Minna Rosvall

Lue seuraavaksi