1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. viihde

Mentalisti Poskiparta huijaa rehellisesti - katso korttitemppuvideo

Turkulaisen tavaratalon asiakkaat ovat saaneet iloisen yllätyksen, kun taikuri ja mentalisti Pete Poskiparta on tehnyt temppuja keskellä vaateosastoa Nenäpäivän hengessä.

viihde
Pete Poskiparta viihdytti Wiklundin asiakkaita.

Tavaratalokeikat tulivat Petelle tutuksi hänen uransa alkupäässä. Poskiparta muistuttaa, että tavaratalokeikat ovat hyvä tulonlähde monelle taikurinalulle.

- Näistä tulee hyviä muistoja. On kiva palauttaa mieliin aikaa, jolloin tein päivisin töitä. Tässä oli hyvä meininki jo aamupäivällä kello 11. Muutamat olivat varta vasten tulleet, Poskiparta hehkuttaa.

Poskiparran kuviot eivät rajoitu enää vain Suomeen. Pari viikkoa sitten hän esiintyi isossa taikakongressissa Las Vegasissa. Ohjelmistossaan hän on keskittynyt mentaalitaikuuteen eli ihmisten "ajatusten lukuun".

- Tapahtumassa oli osallistujia 20 maasta. Sain opettaa konkareita ja sain oppia. Oli oikein miellyttävä hetki.

Poskiparta huutokaupattiin Nenäpäivän kautta

Pete Poskiparta päätyi tavarataloon, kun Yle Turku huutokauppasi häntä radion kautta. Suurimman huudon teki TOK ja Wiklundin tavaratalo tuhannella eurolla.

- Tämä oli ensimmäinen kerta, kun möin itseni. Hyvään tarkoitukseen meni, Poskiparta virnuilee.

Tavaratalokeikassa temput olivat sellaisia, jotka ovat monelle tuttuja. Taikuri itse saa virtaa siitä, että usein toistuvissa tempuissa yksityiskohdat kehittyvät.

- Katsoja ei huomaa juurikaan eroa, ellei katso vanhoja videoita.

Jalat maassa

Pete Poskiparta on edennyt urallaan nopeasti, mutta hän ei halua olla yleisölleen mikään supermies. Poskiparta muistuttaa aina yleisölleen, että hän tekee temppuja.

- Se on eettinen näkökulma. Esiintyjänä on periaatteessa lupa tehdä mitä vain, mutta moni voisi helposti uskoa, että voin jutella kuolleiden kanssa. Sitä en halua tehdä. Sellaisia kykyjä minulla ei ole.

Katso videosta Pete Poskiparran korttitemppu

Lähteet: YLE Turku

Lue seuraavaksi