1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Ympäristöpalkinnot

Kaupunkiviljely toi ympäristöpalkinnon

Ympäristöjärjestö Dodo sai Helsingin ympäristöpalkinnon tunnustuksena kaupunkiviljelyn edistämisestä. Järjestön kaupunkiviljelyryhmä tutkii kaupunkiviljelyn mahdollisuuksia ja innostaa helsinkiläisiä kasvattamaan ruokansa itse.

Ympäristöpalkinnot
Kaupunkiviljelyä
Maalla kaupunkiviljely on jo tuttua puuhaa.YLE

Voittajan valitsi rakennus- ja ympäristötoimen apulaiskaupunginjohtaja Pekka Sauri. Sauri perusteli valintaansa muun muassa sillä, että Dodo ry on ollut Suomessa uranuurtaja kaupunkiviljelyn edistämisessä ja herättänyt keskustelua kaupunkitilan paremmasta hyödyntämisestä.

Dodo perustettiin vuonna 1995. Kaupunkiviljelytoiminta alkoi Dodo:ssa keväällä 2009 Dodon "Kaupungit ja ruoka" -teemavuoden innoittamana.

Kaupunkiviljelyssä suositaan astiaviljelyä. Astioissa kasveihin ei kerry maasta ympäristömyrkkyjä. Dodon viljelmistä otetut näytteet on tutkittu MetropoliLabissa. Tutkimuksissa ei löytynyt merkkejä raskasmetalleista, PAH-yhdisteistä tai kolibakteereista.

Kaupunkiviljelijät ovat toimineet kolmen vuoden ajan muun muassa Keski-Pasilassa ja Kalasatamassa. Järjestö on myös järjestänyt talkoita taloyhtiöissä laariviljelyn aloittamiseksi.

Helsingin ympäristöpalkinnon voittaja saa voitosta kertovan merkin vapaasti käyttöönsä.

Lähteet: YLE Helsinki

Lue seuraavaksi