1. yle.fi
  2. Uutiset

Nilsiän matkailuyhteistyö yhä tärkeämpää

Kuopion Matkailupalvelun toimitusjohtaja Jari Piirainen toivoo ongelmien väistyvän Kuopion ja Nilsiän Tahkon matkailuyhteistyön tieltä. TahkoCom-yhtiön toimitusjohtaja Jari Mathalt on esittänyt julkisuudessa kritiikkiä, jonka mukaan Nilsiä panostaa yhteistyöhön saamatta rahoilleen riittävää vastinetta Kuopion puolelta.

Jari Piirainen
Kuopion Matkailupalvelu Oy:n toimitusjohtaja Jari Piirainen
YLE / Seppo Tikkanen

Jari Piirainen Kuopion Matkailupalvelusta ei usko kaikkien Tahkon yritysten olevan samalla kannalla, mutta myöntää, että yhteistyössä on kehittämisen varaa. Piiraisen mielestä matkailuyhteistyötä on jatkettava riippumatta kuntaliitoskeskustelujen etenemisestä.

- Kun tällaista keskustelua on noussut esille, on sitäkin perustellumpaa syventää ja lisätä yhteistyötä sekä keskustelua, ja ikään kuin ottaa niitä kiviä pois kengästä, jos sellaisia on, Piirainen sanoo.

TahkoComin toimitusjohtaja Jari Mathalt muun muassa kärjistää, että Nilsiä maksaa Savon Matkailun kautta Kuopin Matkailupalvelulle vuosittain yli 50 000 euroa, mutta Nilsiän matkailuyritykset eivät osaa nimetä, mitä vastinetta rahalle saadaan. Jari Piirainen arvioi, ettei esimerkiksi jokaista mainoskampanjaa todennäköisesti tiedetäkään yksittäisissä yrityksissä, koska kampanjat on tarkoitettu tekemään aluetta tunnetuksi yleisemmällä tasolla.

Piirainen uskoo muutosta parempaan olevan muutoinkin tulossa. Hänen mukaansa usean kunnan muodostaman Savon Matkailun uudet sopimukset ja niissä olevat summat ovat erilaisia kuin vanhat.

Lähteet: YLE Savo / Sini Ojanperä

Lue seuraavaksi