Hiihtäjien epätoivo helpottaa Vuokatissa

Syksyn lämpöaalto on lisännyt Vuokatin ensilumen ladun suosiota. Kysyntä näkyy myös Vuokatin urheiluopiston majoituspaikoissa, jotka lämpimän sään jatkuessa ovat pian täynnä.

Kotimaa
hiihtäjiä ensilumenladulla
YLE / Sanna Kähkönen

Vuokatin runsaan kolmen kilometrin mittaisella ensilumen ladulla pystytään hiihtämään vielä viikkoja, vaikka sää jatkuisi lämpimänä. Varastoitua lunta on jäljellä kolmannes eli 10 000 kuutiota. Soittoja ja kyselyjä on tullut runsaasti, kertoo valmennuskeskuksen johtaja Jyri Pelkonen.

- Olosuhteet loppuvat muualla, mutta meillä ne jatkuvat. Tämä näkyy siinä, että porukat tulevat pikahälytyksellä meille hiihtämään.

Toistaiseksi majoitustilaa on urheiluopistolla riittänyt, mutta jatkossa majoituspaikoista voi olla pulaa. Suurin osa ensilumen ladun hiihtäjistä on kilpailuorientoituneita ja lähiviikkojen tulijat riippuvat siitä miten hiihdon maailmancup päästään aloittamaan.

- Tällä hetkellä mm. Liettuan maajoukkue harjoittelee Vuokatissa. Kansainvälisten hiihtäjien tulon ratkaisee se päästäänkö Beitostölenissä ja Rukalla kilpailemaan, vai jatkuvatko kansainvälisten hiihtäjien korkean paikan harjoittelut, sanoo Pelkonen.

Lähteet: YLE Kainuu