Wahlroosin puolustus Nordean pääjohtajan eduista närkästyttää

Ruotsissa on noussut kohu Nordean konsernijohtajan Christian Clausenin luksusasunnosta ja muhkeista eläkejärjestelyistä samaan aikaan kun yhtiö vähentää työntekijöitään, kertoo Ruotsin televisio SVT. Nordean hallituksen puheenjohtaja Björn Wahlroos on rientänyt puolustamaan Clausenia sanankääntein, jotka vain lisäävät närkästystä.

talous
Björn Wahlroos
Björn WahlroosYLE

Wahlroos toteaa SVT:lle, ettei pidä etuja liioiteltuina ja päinvastoin hän voisi mielellään nostaa Clausenin palkkaa.

- Ihmisten pitää asua jossain. Toimittajalle 250 neliömetriä voi kuulostaa paljolta, mutta Christian johtaa Euroopan viidenneksi suurinta pankkia. Haluan nostaa hänen palkkaansa, jotta hän voisi ostaa halutessaan lisää asuntoja Tukholmasta.

Björn Wahlroos muistuttaa, että Clausenin koti on Kööpenhaminassa. Hän ei katso, että Clausenin pitäisi käyttää suuria tulojaan Tukholman asunnon maksamiseen.

Nordea on ostanut konsernijohtajansa käyttöön 22,5 miljoonalla kruunulla eli noin 2,5 miljoonalla eurolla ylellisen asunnon Tukholman Östermalmilta. Wahlroosin mukaan investointi vastaa arvoaan ja raha on hyvin käytetty.

SVT:n mukaan Clausenin eläkesopimus takaa hänelle 100 miljoonaa kruunua eli noin 11 miljoonaa euroa, jos hän haluaa jäädä eläkkeelle tehtävästään. Sanomalehti Svenska Dagbladet kertoo, että Nordea maksoi Clausenille viime vuonna palkkaa ja bonuksia 10 miljoonan kruunun eli hieman yli miljoonan euron edestä.

Samaan aikaan Nordea suunnittelee vähentävänsä työvoimaansa 2 000 työntekijää neljässä maassa.

Lähteet: YLE Uutiset