1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Nenät punoittavat taas köyhien lasten hyväksi

Ylen Hyvä Säätiö kerää jälleen rahaa Afrikan ja Etelä-Aasian köyhien lasten auttamiseen punaisten nenien avulla. Viidettä kertaa järjestettävä Nenäpäivä-kampanja huipentuu tänään perjantaina viiden tunnin suoraan lähetykseen YLE TV2:ssa ja Areenassa. Radio Suomessa ja Radio Vegassa lähetetään koko Nenäpäivän ajan tunnelmia eri puolilta maata.

Kotimaan uutiset
Improvisaatioteatteri Uniikki Unikorni esiintyi vuoden 2010 Nenäpäivänä Rotuaarilla.
Improteatteri Uniikki Unikornin jäsen punaisine nenineen Nenäpäivänä 2010.YLE

Nenäpäivä-showssa muun muassa kuullaan Samuli Edelmanin, Anna Abreun, Katri Helenan ja Lauri Tähkän laulua, nähdään sketsejä ja seurataan koskettavia tarinoita avustuskohteista. Areenassa katsojat pääsevät kurkistamaan myös keräyslähetyksen takahuoneeseen.

Rahaa avustuskohteisiin voi lahjoittaa muun muassa soittamalla keräyspuhelun, johon vastaavat julkisuudesta tutut henkilöt, esimerkiksi Leijonien päävalmentaja Jukka Jalonen, missikruunustaan luopunut Pia Pakarinen ja kansanedustaja Kike Elomaa.

Yritykset, yhteisöt ja yksityishenkilöt voivat perustaa Nenäpäivän nettisivuilla lahjoitustiimin ja kutsua muita liittymään mukaan. Tänä vuonna Nenäpäivään osallistuu ennätysmäärä kouluja. Mukana on muun muassa Jokelan koulu, jossa lähes päivälleen neljä vuotta sitten sattui traaginen ampumavälikohtaus. Saatuaan itse runsaasti apua, jokelalaiset haluavat nyt auttaa muita.

Britanniasta alkunsa saanut Red Nose Day eli Nenäpäivä on levinnyt Suomen lisäksi muun muassa Saksaan, Australiaan ja Norjaan. Viime vuonna Suomen Nenäpäivä-kampanja tuotti ennätyksellisen 1,93 miljoonan euron tuloksen.

Lähteet: YLE Uutiset

Lue seuraavaksi