Vihriälä nauttii valtuustoryhmien luottamusta

Vaalirahasotkuista epäilty Seinäjoen valtuuston varapuheenjohtaja Jukka Vihriälä nauttii valtuustoryhmien luottamusta. Valtuuston puheenjohtaja Raimo Ristilän mukaan asia on Vihriälän omassa kädessä, ja hän voi tehdä ratkaisuja oman harkintansa mukaan.

Valtuustoryhmien neuvottelijat kokoontuivat torstai-iltana käsittelemään Vihriälän asemaa pienryhmien aloitteesta. Ristilän mukaan kokous käytiin hyvässä hengessä ja luottamusta jatketaan.

- Se on tällä hetkellä Vihriälän oma asia, varsinkin nyt kun oikeusprosessi on vielä kesken ja esimerkiksi Vihriälällä on vielä oma vastineenantoaika meneillään.

Vihriälä on saanut syytteet törkeästä lahjuksen ottamisesta ja törkeästä virka-aseman väärinkäytöstä toimiessaan raha-automaattiyhdistyksen hallituksen puheenjohtajana. Ristilän mukaan luottamusta harkitaan uudelleen, jos tuomio on kova.

- Tuomion laatu ratkaisee. Jos se on kova, niin asia etenee normaalia reittiä, eli kaupunginjohtaja valmistelee asian kaupunginhallitukselle ja lopulta luottamuksesta päättää kaupunginvaltuusto, Ristilä toteaa.