Kultaisen Harmonikan voittaja keikkailee kun kerkiää

Kotkalainen haitarin soittaja Kalle Kurvinen saapui myös Nenäpäivän hulinaan. Hän kertoo nauttivansa nykyisestä elämäntilanteestaan, kun keikkoja voi tehdä silloin kun kalenterissa on tilaa.

harmonikka
Kalle Kurvinen viihdytti ihmisiä Nenäpäivänä kauppakeskus Pasaatissa.YLE Maija Tuunila

Kalle Kurvisella on runsaasti kokemusta haitarin soitosta, ja hän tunteekin varsin hyvin yleisön suosikkikappaleet.

- Mikään jukeboksi en tietenkään ole, mutta pyrin täyttämään ihmisten toiveet parhaani mukaan. Yli puolet toiveista on valssitempoisia kappaleita ja hyvin perinteisiä. Muutama tangokin voi olla joukossa, mutta hyvin harvoin toivotaan mitään tämän päivän iskelmiä, kertoo Kurvinen.

Kultainen Harmonikka -kilpailun voitto vuonna 1996 antoi Kurviselle mahdollisuuden ryhtyä musiikin ammattilaiseksi.

- Ansaitsin 4-5 vuoden ajan leipäni pelkästään musiikilla, joten se oli kyllä todella hyvä meriitti, Kurvinen myöntää.

Ammattimainen harrastus

Nykyään hänen päätyönsä on Kotkamillsin tehtaalla, joten aikaa musiikille jää huomattavasti vähemmän. Hän kuvaileekin itseään musiikin ammattimaiseksi harrastajaksi.

- Pyöritän myös harmonikka liikettä, joten siihenkin menee aikaa. Mutta toki keikkailenkin edelleen, sanoo muusikko.

Hän on tyytyväinen tilanteeseensa, sillä keikkaelämä veisi paljon aikaa perheen yhteisestä ajasta. Etenkin viikonloput kuluivat aktiiviaikana tanssilavoilla.

- Tykkään nykyisestä systeemistä, kun saan tehdä keikkoja sopivasti. Voimme toisinaan olla jopa lauantaisin kotona lämmittämässä saunaa niin kuin normaalit ihmiset, Kurvinen kuvailee.

Jälkipolvien pieniin käsiin hän ei ole vielä harmonikkaansa uskaltanut antaa, mutta kertoo 4- ja 2-vuotaiden lastensa mielellään kuuntelevan ja tanssivan isän soiton tahdissa.

Lähteet: YLE Kymenlaakso / Katariina Luoma