1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Nenäpäivä

Voi nenäpäivä mitä talentteja

Kemiläisessa Kivikon koulussa tempaistiin torstaina ja perjantaina oikein riskisti Nenäpäivän kunniaksi.Torstai-iltainen konsertti kutsuvierasesiintyjineen oli todellinen hitti ja perjantaiaamuna pistettiin piirun verran paremmaksi, kun koulun oppilaat pääsivät vauhtiin.

Nenäpäivä
Kivikon koulun Nenäpäivää vietettiin Talent-kilpailun merkeissä.
Kivkon koulun Nenäpäivän talent-kilpailun voiton vei Sanni Pullinen.YLE / Kyösti Vaara

Kivikolta löytyy todellista talenttia, jos tällainen muoti-ilmaus sallitaan. Oppilaskunnan ja opettaja Auli Laitilan johdollakoulukkaat olivat valmistaneet oman Nenäpäivä-shown, josta ei säihkettä ja osaamista puuttunut. Ja melkeinpä kaikki oppilaat olivat pukeutuneet aitoon karnevaalihenkeen.

Koulun juhlasaliin koristellulle estradille nousi tanssijoita, kuoro, lauluyhtye, ihka-aito räppäri-tyttö, koulun oma bändi "Kirka-hengessä...Täytyy vain ihmetellä nykylasten rohkeutta nousta esiintymislavalle heti pienestä pitäen. Mutta sehän on ajan henki.

Sannista Kivikon tanssi-talentti

Kivikon talentiksi nousi tiukan tuomarineuvoston äänestyksen jälkeen Sanni Pulkkinen, joka oli tehnyt koreografian muotietoisesti Anna Abreun musiikkiin. Värikkäät liinat liehuivat ja käsivarret sekä sääret taipuivat kauniisiin taivutuksiin. Sannin opettaja Auli Laitila on ollut päävastuullisena kehittelemässä ideoita Nenäpäivän kylkeen.

- Kansainvälisyys ja yhteisöllisyys ovat kouluissamme pääteemoja, ja niinpä syntyi idea järjestää Nenäpäivän yhteyteen tällainen yhteinen "karnevaali", kertoo Auli Laitila tyytyväisenä.

Leijonat nenättivät päiväkodin

Kemin Lions Club tempaisi myös Nenäpäivän kunniaksi lahjoittamalla kuusikymmentä pehmonenää Sauvosaarenpäiväkodin lapsille.

Timo Korhosen ja leijonaveteraani Lauri Helmen johdolla jakoon menneet punanenät otettiininnolla vastaan. Yli 90-vuotias Lauri Helme muistutti, että järjestön hyväntekeväisyyden pääkohteena ovat aina olleet lapset ja perheet.

- Kemistä on lähtenyt jo vuosikymmenten ajan muun muassa keräyksillä hankittuja silmälaseja aina Afrikkaan saakka, muistelee veteraanileijona Helme.

Lähteet: YLE Perämeri

Lue seuraavaksi