1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kaavoitusasiakirjat

Kaupan sijoittumisen maakuntakaava tulee näytille

Pohjanmaan liiton toinen vaihemaakuntakaavaehdotus on kuukauden ajan esillä kommentointeja varten. Lisäksi kaavaehdotuksesta järjestetään kolme yleisötilaisuutta.

Kaavoitusasiakirjat
Risön alue
Vaihekaavaehdotus sisältää viisi vähittäiskaupan suuryksikköä. Risö on niistä yksi.YLE Juha Kemppainen

Pohjanmaan maakuntakaavan kaupallisia palveluja koskeva kaavaehdotus on kokenut joitain muutoksia. Kaavoituksessa on nyt määritelty mm. mikä on suuryksikön tai myymäläkeskittymän koon alaraja.

Lisäksi ehdotuksessa on Vaasa-Sepänkylän keskustan kehittämisvyöhyke, jota aiemmassa ehdotuksessa ei ollut. Tämä alue mahdollistaa kolme vähittäiskaupan suuryksikköä tai myymäläkeskittymää.

Kaiken kaikkiaan ehdotuksessa on viisi kaupan suuryksikköä. Vaasan Kivihaka, Risö ja Liisanlehto sekä Pedersören Edsevö ja Närpiön Högback-Nixback ovat kaavaehdotuksessa mukana.

Vaihemaakuntakaavaa esitellään marraskuun aikana yleisölle erityisissä yleisötilaisuuksissa. Omat tilaisuutensa on Vaasan ja Kyrönmaan seuduille, Pietarsaaren seudulle ja Suupohjan seudulle. Kaavaehdotus on julkisesti nähtävillä 7.11. -7.12.

Tarkoituksena on, että kaavaehdotus olisi maakuntahallituksessa ja -valtuustossa keväällä. Mikäli ehdotus etenee nopeasti, olisi kaava ympäristöministeriön käsittelyssä vielä ensi vuoden puolella. Toiveena on, että kaava astuisi voimaan vuoden 2013 alkupuolella.

Lähteet: YLE Pohjanmaa