Fly Lappeenranta alas vasta erityistarkastuksen jälkeen

Lappeenrannan kaupunkiyhtiöiden tytäryhtiö Fly Lappeenranta on päätetty ajaa alas vasta kaupunkiyhtiöiden erityistarkastuksen jälkeen. Aiemmin mm. lentokentän lähtöselvityspalveluita tuottanut yhtiö on tarkoitus purkaa joko selvitysmenettelyllä tai fuusioimalla se kaupunkiyhtiöihin.

Lappeenranta
FLYLappeenranta
YLE Etelä-Karjalan Radio

Kaupungin konsernijaosto päätti tiistaina, että myös Fly Lappeenrannan vähemmistöosakkuuksiin koskeviin järjestelyihin palataan vasta erityistarkastuksen jälkeen. Mikäli yhtiö ajetaan alas selvitysmenettelyssä, vähemmistöosakkaita ei lunasteta yhtiöstä ulos.

Yhtiön vähemmistöosakkaat omistavat noin 18 prosenttia koko osakekannasta. Vähemmistöosakkaita ovat Juha-Pekka Paananen, Janne Mäenpää Oy, Kuutoksekus Oy, Ysituote Oy sekä Lars ja Peter Nyman.

Fly Lappeenranta perustettiin alun perin hoitamaan Lappeenrannan ja Helsingin välistä lentoliikennettä. Yhtiö keskittyi kaupallistamaan Lappeenrannan lentokentän palveluita sen jälkeen, kun lentoja Helsinkiin alkoi operoida Wingo Xprs -yhtiö. Syyskuussa Fly Lappeenrannan liiketoiminta myytiin yksityisille yrittäjille. Kauppa kuitenkin purettiin kesällä 2011.