1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. kulttuuri

Design on vuonna 2012 suksia, metro-opasteita ja palveluverkkoja

Helsingin Designpääkaupunkivuoden ohjelma on julkistettu. Mukana on kaikkiaan 250 hanketta. Perinteisen muotoilun lisäksi mukana on hankkeita suomalaisesta suksisuunnittelusta joukkoliikenteen opasteisiin.

kulttuuri
Helsinki Designpääkaupunki 2011
Valtteri Hirvonen, Eriksson & Company

Designpääkaupunkivuoden alkupamaukseen on aikaa 8 viikkoa. Vuoden ohjelmaan mukaan valitut osahankkeet julkistettiin tänään.

Helsingin Espoon Vantaan Kauniaisten ja Lahden yhteiseen Designpääkaupunkivuoteeneli kansainvälisemmin World Design Capital Helsinki 2012-vuoteen valittiin 1400 hakemuksesta 250 osahanketta.

Design on ensi vuonna yhteinen nimittäjä niin Kampin hiljentymiskappelille, suomalaiselle suksisuunnittelulle, lasten muotoilukoululle, äitiyspakkauslaatikon suunnittelukilpailulle kuin joukkoliikenteen sujuvuudellekin. Vuoden ohjelmaa onkin jo ehditty nimittää mm. amebaksi. Hankkeen johtajan Pekka Timosen mielestä ameba on ihan kelpo nimitys.

- Olin kaksi viikkoa sitten Maailman designkongressissa, jossa maailman keskeiset designvaikuttajat. Siellä käsiteltiin muotoilun kautta maahanmuuttoa, kaupunkisuunnittelua ja biotekniikkaa! Design ei ole enää sitä, että yksinäinen suunnittelija muotoilee jotain vaasia tyhjyydessä, lataa Timonen.

- Tämä on enemmän kuin tapahtumavuosi tai festivaali - haluamme tehdä designin roolin näkyväksi monin tavoin ja olemaan paremman kaupungin asialla.

Tyylikäs ameba herää eloon Senaatintorin uudenvuodenvastaanottajaisista. Samaan aikaan starttaa varjotapahtuma, joka aktivoi ruohonjuuritason toimijoita.

Suomalaiseen perusteelliseen tapaan Designpääkaupunkivuotta analysoidaan useiden tutkimusten avulla. Niiden tuloksista kuullaan vuoden päätteeksi.

Lähteet: YLE Uutiset

Lue seuraavaksi