1. yle.fi
  2. Uutiset

Neljä ehdolla maakuntajohtajaksi

Maakuntaliiton valintatyöryhmä on haastatellut Tapio Välinoron seuraajaehdokkaat. Maakuntavaltuusto päättää uudesta johtajasta joulukuussa.

maakunnat

Kymenlaakson maakuntajohtajakisassa loppusuoralla on neljä ehdokasta. Maakuntahallituksen työryhmä on haastatellut entistä kansanedustaja Markku Laukkasta, Itä-Suomen sotilasläänin komentaja Jukka Pennasta, maakuntajohtajan virkaa väliaikaisesti hoitavaa Juha Haapaniemeä ja Kymenlaakson ammattikorkeakoulun tutkija Juhani Pekkolaa.

- Edunvalvoja tarvitsee hyvää asiantuntemusta ja yhteyksiä. Hänen on oltava sekä virkamies että karismaatikko, maakuntahallituksen puheenjohtaja Harri Helminen sanoo.

Helminen ei paljasta työryhmän mahdollisia suosikkeja. Maakuntahallitus käsittelee johtajavalintaa ensi viikolla ja valtuusto nimeää uuden maakuntajohtajan joulukuussa.

Edellinen maakuntajohtaja Tapio Välinoro menehtyi keväällä. Sen jälkeen hänen tehtäviään on hoitanut Kymenlaakson liiton kehittämispäällikkö Juhani Haapaniemi.

Harri Helmisen mielestä uusi maakuntajohtaja saa eteensä mielenkiintoisia haasteita.

- Yhteistyökokeilut Etelä-Karjalan liiton kanssa ovat meneillään ja kuntaliitokset saattavat uudistaa myös maakuntakenttää, Helminen sanoo.

Maakuntajohtajan virkaa haki myös Itellan jakelupäällikkö Ilkka Kotola, mutta hänen hakemuksensa myöhästyi määräajasta.

Lähteet: YLE Kymenlaakso

Lue seuraavaksi