Ranskalaislehti jatkaa muslimien härnäämistä

Ranskalainen satiirinen viikkolehti Charlie Hebdo ei suostu tinkimään linjastaan islamia koskevissa aiheissa. Marraskuun alussa lehden arabikevättä käsitellyt numero johti polttopulloiskuun Pariisin toimitukseen. Vain viikkoa myöhemmin lehti kokeilee onneaan painamalla kanteen pilakuvan, jossa Muhammed suutelee toista miestä.

Kansikuvan päällä lukee ranskaksi ”rakkaus on vihaa voimakkaampaa”.

Lehti on saanut voimakasta tukea ranskalaisilta poliitikoilta, jotka ovat puolustelleet Charlie Hebdon toimintaa lehdistönvapauteen vedoten. Pääministeri François Fillonin mukaan hyökkäykset sananvapautta vastaan ovat täysin vailla oikeutusta.

Kukaan ei loukkaantunut viime viikolla tehdyssä polttopulloiskussa, mutta palo aiheutti suuret aineelliset vahingot. Samassa yhteydessä myös lehden internetsivut hakkeroitiin. Iskun jälkeen lehden sivuilla näkyi keskiviikkoaamuna moskeijan kuvia sekä viesti, jonka otsikkona oli "Ei ole muuta jumalaa kuin Allah".

Charlie Hebdo nostatti muslimeissa vastalauseita vuonna 2007, kun se julkaisi tanskalaislehdessä aiemmin julkaistut profeetta Muhammedia esittäneet pilakuvat. Pilakuvat synnyttivät mielenosoitusaallon muslimimaailmassa.