Pussikaljaelokuva tavoittaa Kallion karheuden

Mikko Rimmisen romaaniin perustuva Pussikaljaelokuva saa ensi-iltansa Espoo Ciné -festivaaleilla elokuun lopulla. Kalliossa kuvattu filmi tavoittaa kaupunginosan karhean luonteen.

kulttuuri
Kuva Pussikaljaelokuvasta
Kuva PussikaljaelokuvastaNordisk Film

Pussikaljaelokuva on yhteen päivään sijoittuva kertomus kolmesta nuoresta miehestä, jotka ovat jääneet työelämästä syrjään. Vuorokauden mittaisia seikkailuja Kallion puistossa, kaduilla ja terasseilla värittää vuolaana virtaavan keskioluen nauttiminen.

Koko elokuvan pääkolmikko on jossain vaiheessa elämäänsä asustanut Kallion maisemissa. Leffa tavoittaakin hyvin kaupunginosan luonteen.

- Kyllä se mun mielestä ehdottomasti antaa realistisen kuvan, totta kai yhden jengin näkökulmasta. Mutta kyllä se yleisemminkin kuvaa sitä moodia ja fiilistä, mikä Kalliossa on, pohtii Eero Milonoff, joka näyttelee elokuvassa Henninen nimistä, helposti hulttioksi miellettävää nuorukaista.

Elokuvassa keskikaljaa nautiskelevat nuoret kohtaavat muun muassa huumorintajutonta virkavaltaa. Poliisin kynsissä on erityisesti Milonoffin roolihahmo.

- Henninen ottaa vastoinkäymiset raskaasti. Mutta hän on aika syvällä siinä elämän tavassa, ui kuin kala vedessä siellä ja se on aika onnellinen siinä elämänpiirissä, Milonoff miettii roolihahmoaan.

Elokuva kuvattiin Kalliossa kuumana kesänä 2010. Kuvaukset sujuivat mukavasti ja Kallio on elokuvassa kuin yksi roolihenkilö.

- Mun mielestä fantastinen paikka kuvata. Se on kuvauksellinen, siellä on hienoa elämää ja tunnelmaa.

Lähteet: YLE Helsinki