1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. kulttuuri

Aalto-yliopiston taidekorkeakoulu sai nimen

Aalto-yliopiston nykyisten Taideteollisen korkeakoulun ja Insinööritieteiden korkeakoulun arkkitehtuurin laitoksen yhdessä muodostama uusi korkeakoulu aloittaa toimintansa ensi vuoden alussa. Sen nimeksi on päätetty Aalto-yliopiston Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulu.

Kuva: Juha-Pekka Inkinen / YLE

Nimi kuvastaa korkeakoulun yhteisiä nimittäjiä. Uusi Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulu on muotoilun, median, arkkitehtuurin ja taiteen korkeakoulu.

Korkeakoulun laitokset jatkavat toimintaansa nykyisissä tiloissaan Helsingin Arabianrannassa ja Espoossa Otaniemessä siihen saakka, kunnes uuden korkeakoulun tarvitsemat uudet tilat saadaan valmiiksi Aalto-yliopiston yhteiselle kampukselle Otaniemeen arviolta vuonna 2015.

Myös uusi taideyliopisto voi syntyä lähipäivinä

Kuvataideakatemian, Teatterikorkeakoulun ja Sibelius-Akatemian mahdollinen yhdistyminen on loppusuoralla.

Uusi taideyliopisto syntyy, jos koko kolmikko puoltaa yhdistymistä. Koulujen hallitukset tekevät päätökset liittymisestä itsenäisesti. Taideyliopistot viilaavat parhaillaan esityksiään, ja hallitusten päätöksiä odotetaan lähipäivinä.

Uudessa yliopistossa olisi opetus- ja kulttuuriministeriön työryhmän ehdotuksen mukaan yhteinen johto ja hallitus sekä strateginen päätöksenteko, mutta taideyliopistot jatkaisivat erillisinä yksikköinä nykyisissä tiloissaan.