1. yle.fi
  2. Uutiset

Pohjoismaiset laatuelokuvat valtaavat Kemin

Kemin taideyhdistys on jo neljänä vuonna peräkkäin järjestänyt laadukkaita, mutta suurelle yleisölle vähän tuntemattomampia elokuvia esittelevän viikonlopputapahtuman. Tänä vuonna elokuven ystäville tarjoillaan uusia pohjoismaisia elokuvia.

elokuvat
Pohjoismaisen elokuvaviikonlopun juliste
YLE / Laura Holappa

Kemin Kinopirtissä nähdään torstaista sunnuntaihin yhteensä kahdeksan pohjoismaista elokuvaa, joista useat on palkittu jollain elokuvafestivaalilla. Tunnetuimmat elokuvamaat ovat Ruotsi ja Tanska, mutta tapahtuman ohjelmistoon on saatu mukaan myös harvinaisempia norjalaisia - niin ikään palkittuja ja kehuttuja - elokuvia.

Taideyhdistyksen puheenjohtaja Aimo Tervahauta luonnehtii tulevan viikonlopun elokuvatarjontaa erinomaiseksi. Hän nostaa esille esimerkiksi Sundance-festivaaleilla palkitun norjalaisen elokuvan Sairaan onnellinen, joka nähdään viikonlopun huipennuksena, sekä tanskalaisohjaaja Susanne Bierin Koston, joka on Oscar-ehdokkaana parhaaksi eurooppalaiseksi elokuvaksi.

- Uskallan sanoa, että nämä elokuvat, jotka Kemissä esitetään, ovat hyviä ja laadukkaita. Niistä varmasti jää katsojille ajatuksia ja ne herättävät pohdintaa siitä mitä maailmassa tapahtuu ja miten sitä elokuvataiteen kautta tuodaan esille, Tervahauta toteaa.

Tapahtumaan odotetaan 600-700 katsojaa. Tervahaudan mukaan viime vuonna kävijämäärä jäi 550:een, mutta tämän vuotisen ohjelmiston uskotaan vetävän yleisöä Kinopirttiin enemmän.

Lähteet: YLE Perämeri

Lue seuraavaksi