1. yle.fi
  2. Uutiset

Nuoret haluavat torjua ilmastonmuutoksen

Lähes kolme neljästä nuoresta on valmis käytännön tekoihin omassa elämässään ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi. Kasvihuonepäästöjen vähentämiseksi voisi jollain tapaa toimia lähes 80 prosenttia.

ilmastonmuutos
Lentokone lentää taivaalla.
YLE / Janne Ahjopalo

Tulokset käyvät ilmi Martta Kanteleen Tampereen yliopistolle tekemästä tutkimuksesta, jossa pureuduttiin Nuorten Akatemian koordinoimaan Ilmari-ilmastohankkeeseen.

Tutkimukseen osallistui 636 nuorta yläkoulusta, lukiosta ja ammattioppilaitoksesta.

- Tyypillisimmin nuoret ovat valmiita lisäämään julkisen liikenteen käyttöä ja syömään kasvispainotteisempaa ruokaa, sanoo projektikoordinaattori Tea Tönnov Nuorten Akatemiasta.

Ilmastonmuutoksesta puhutaan kouluissa yllätävän vähän, sillä yli 60 % yläkoululaisista on sitä mieltä, että ilmastonmuutoksesta puhutaan koulussa vain kerran vuodessa tai ei lainkaan.

- On toki mahdollista, että muihin opetettaviin asioihin hyvin integroituina ilmastoaiheita ei tunnisteta. Tai sitten asioita ei esitetä niin kiinnostavasti, että ne jäisivät mieleen, Tea Tönnov pohtii.

Perjantaina 11. marraskuuta vietetään Pohjoismaista ilmastopäivää. Ilmari on Nuorten Akatemian, Dodon, Luonto-Liiton ja Maan ystävien yhteistyöhanke.

Lähteet: YLE Tampere

Lue seuraavaksi