1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. urheilu

Jalkapallon rikostutkinta laajenee

Kotimaisen jalkapallon rikostutkinta on laajentunut. Keskusrikospoliisi epäilee nyt Ykkösessä pelanneen porilaisjoukkue FC PoPan useaa vastuuhenkilöä rahanpesusta. Joukkueen pääomistajan mukaan seurassa ei ole syyllistytty laittomuuksiin.

urheilu

Poliisi epäilee, että aiempiin tapauksiin yhdistetyn singaporelaismiehen kautta olisi tullut rahoitusta myös FC PoPalle.

Keskusrikospoliisi ei suostu vahvistamaan, millaisista summista puhutaan. YLE Urheilun tietojen mukaan rikostutkinnan kohteena on joitakin kymmeniä tuhansia euroja.

- Aiemmissa rikostutkinnoissa kyse on ollut siitä, että pelejä on pyritty manipuloimaan. Yhtenä vaikuttimena on ollut se, että tätä kautta on pystytty uittamaan omia pelaajia joukkueisiin, kertoo YLE Urheilulle rikostarkastaja Ari Karvonen Keskusrikospoliisista.

Poliisi pyrkii nyt selvittämään, oliko samanlainen tarkoitus myös porilaisjoukkueen kohdalla.

Yksi rahanpesusta epäillyistä on joukkueen hallituksen puheenjohtaja ja pääomistaja Antti Sumiala.

- Minä olen joukkueen hallituksen puheenjohtaja ja pääomistaja. Rikosepäily kohdistuu FC PoPaan ja siksi minäkin olen epäiltynä tässä jutussa. Mulla on täysin puhdas omatunto tämän asian tiimoilta. Me emme ole missään olosuhteissa syyllistytty mihinkään laittomaan, FC PoPan hallituksen puheenjohtaja Antti Sumiala totesi alkuillasta YLE Urheilulle.

Jalkapallon laaja rikostutkinta alkoi Rovaniemen palloseurasta. Seuran yhdeksän entistä pelaajaa tuomittiin viime kesänä Rovaniemen käräjäoikeudessa lahjuksen ottamisesta. Singaporelaismies tuomittiin lahjuksen antamisesta. Nyt juttu on menossa hovioikeuteen. Tampere Unitedin lahjusrikostutkinta on vielä kesken.

FC Popan rahanpesututkinta on tarkoitus saada valmiiksi tammikuun alkuun mennessä.

Lähteet: YLE Uutiset / Päivi Happonen

Lue seuraavaksi