1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. viihde

Red Hot Chili Peppers Tampereelle

Kesän 2012 ensimmäinen iso konserttivieras on varmistunut: Red Hot Chili Peppers tekee ainoan Suomen-keikkansa Tampereella kesällä.

Red Hot Chili Peppersin basisti Michael "Flea" Balzary ja laulaja Anthony Kiedis. Kuva: EPA/ OLIVER BERG

Kyseessä on samalla Red Hot Chili Peppersin ensimmäinen stadionkokoinen konsertti Suomessa. Se toteutuu Ratinan stadionilla keskiviikkona 1. elokuuta. Konsertin lipunmyynti käynnistyy Lippupalvelussa ja Tiketissä maanantaina 21. marraskuuta.

Red Hot Chili Peppers tunnetaan jäljittelemättömästä live-energiastaan, joka välittyy aivan takariviin saakka. Yhtye muistetaan lukuisista hiteistään, muun muassa Give It Away, Under The Bridge, Californication, Scar Tissue, Otherside, Warped, Aeroplane, By The Way ja Dani California.

Kesän Suomen-keikalla basisti Flea, laulaja Anthony Kiedis ja rumpali Chad Smith esittelevät uuden bändijäsenensa Josh Klinghofferin, joka oli bändin sanojen mukaan kaikkein luonnollisin valinta kitaristinpestiin.

Red Hot Chili Peppers on yksi rock-historian menestyneimmistä yhtyeistä. Bändin levyjä on myyty maailmanlaajuisesti yli 70 miljoonaa kappaletta ja se on voittanut seitsemän Grammy-palkintoa.

Red Hot Chili Peppers julkaisi uusimman albuminsa I’m With You elokuun lopulla ja se myi heti julkaisuviikollaan Suomessa kultaa. Kyseessä on yhtyeen ensimmäinen studiolevy viiden vuoden tauon jälkeen. Albumilta lohkaistu The Adventures Of Rain Dance Maggie -single on soinut radioissa tiiviisti läpi syksyn.