Kari-Pekka Toivosesta Turun Linnateatterin johtaja

Linnateatterin uudeksi taiteelliseksi johtajaksi on valittu Kari-Pekka Toivonen. Maija Palonheimo aloittaa teatterin toimitusjohtajana. Linnateatterin johtokaksikko vaihtuu, koska nykyinen taiteellinen johtaja Mikko Kouki ja talousjohtaja Arto Valkama aloittavat Oulun kaupunginteatterin palveluksessa maaliskuussa.

kulttuuri

Näyttelijä-ohjaaja Kari-Pekka Toivonen on syntynyt Turussa, mutta asuu tällä hetkellä Porvoossa. Toivonen on ollut tiiviisti Linnateatterin kuvioissa muun muassa ohjaajana.

- Minulla on ollut ilo nauttia Linnateatterin kekseliäästä, energisestä ja omaleimaisesta tavasta tehdä teatteria. Sellainen teatteri, joka minua kiinnostaa ja liikuttaa, on mahdollista juuri täällä, Toivonen toteaa ja jatkaa.

- Tulevaan rooliini lähden antaumuksella ja täysillä. Pidän tavoitteenani huolehtia siitä hyvästä, siitä Linnateatterin hengestä, jotta katsojan on edelleen helppoa, tuttua ja turvallista tulla teatteriin. Ja sen lisäksi kokea jotain uutta ja yllättävää.

Maija Palonheimo aloittaa Linnateatterin toimitusjohtajana maaliskuun alusta alkaen. Palonheimo toimii tällä hetkellä Turun yliopiston viestintäjohtajana, hän on myös Linnateatterin hallituksen varapuheenjohtaja.

- On hieno mahdollisuus päästä viemään Linnateatteria eteenpäin.Olen innolla lähdössä tekemään töitä teatterin väen ja uuden taiteellisen johtajan KP Toivosen kanssa. Brändi on hyvä tutkimustenkin valossa, ja toiminnan luonne tulee olemaan perusteiltaan edelleen sama, Palonheimo luonnehtii.

Keväällä luvassa naurua ja suuria tunteita

Linnateatterin kevään ohjelmisto on jo hyvin pitkälle suunniteltu. Yhteistuotantona Turun Kaupunginteatterin kanssa tehtävän rockmusikaali Kakolan lipuista on yli 90 prosenttia myyty kolme kuukautta ennen ensi-iltaa. Linnateatterin teatteriravintolassa näkee maaliskuussa päivänvalonsa yksi uusi, aikuisille suunnattu ensi-ilta, jonka käsikirjoitusta työstää parhaillaan Jaakko Saariluoma ja Mika Eirtovaara.

Teatteri Emman että Aboa Vetus & Ars Nova -museon pihanäyttämön kesäohjelmistot tullaan julkistamaan myöhemmin.

Linnateatterista on muotoutunut toimintansa aikana on maineikas yksityinen teatteri. Kohta 10 vuotta kestänyt toiminta on nostanut teatterin suomalaisteattereiden ykköskastiin ja teatterin vuotuinen kävijämäärä on yli 100 000. Linnateatterista kerrotaankin, että kulttuuripääkaupunkivuosi vauhdittaa Linnateatterin katsojaluvut taas uusiin ennätyksiin.

Lähteet: YLE Turku