Lindasta tuli rouva Välikorpi

Mustasaaressa asuva nuoripari Linda Nykvist ja Jere Välikorpi ovat yksi tänä perjantaina vihille menevistä hääpareista. Pienen pojan vanhemmat olivat pohtineet naimisiinmenoa jo aiemmin, mutta loppujen lopuksi sopivin aika tuntui olevan nyt.

häät (perhejuhlat)
Merja Siirilä/YLE

Numerosarja 11.11.11 on kaiverrettu moneen vihkisormukseen. Esimerkiksi pohjalaismaakunnissa vihittiin perjantaina kirkoissa kolmisenkymmentä paria. Maistraateissakin päivä oli vilkas, sillä parisuhteensa virallisti yli 40 paria.

- Taisi käydä niin, että päivämäärä valitsi meidät, emmekä me valinneet päivämäärää. Huomattiin vaan, että tuossahan olisi hauska päivämäärä eikä kellään ole mitään isompia tekemisiäkään kun on synkkä syksy, muistelee Jere.

Vitsiäkin päivämäärästä on väännetty. Varsinkin ukkomiehet ovat Jerelle kiitelleet päivämäärän valintaa. Pysyy juhlapäivä paremmin muistissa!

Häävalmisteluja tehty jo pitkään

Pääasiallisen vastuun häiden suunnittelusta on kantanut Linda. Hän on työn ja kodinhoidon ohella pohtinut niin hääkakkua kuin hääpukujakin kuin myös hääpaikan koristelua. Suunnittelua on tehty kahvi- ja lounastauolla sekä työmatkoilla, mutta Linda ei moiti hääsuunnittelua raskaaksi.

- On ollut todella kiva järjestää juhlia eikä tämä ole ollut sellaista rankkaa puuskutusta, miltä se ehkä on voinut näyttää. Häät on hauska juhla ja niitä on ollut kiva järjestää!, sanoo Linda.

Lindan ja Jeren häihin on kutsuttu hieman alle kolmekymmentä vierasta, mutta kesällä pariskunta järjestää isommalle ystäväjoukolle omat kekkerit.

Avioliitto tekee perheen

Linda ja Jere ovat yhtä mieltä siitä, että avioliitto tekee heistä virallisesti perheen.

- Meillä on pieni poika ja jo hän vahvistaa meitä perheenä, mutta avioliiton solmimisen jälkeen me olemme perhe virallisestikin, ollaan mies ja vaimo, pohdiskelee Linda.

- Aviolitto on hyvin vanhanaikainen instituutio, mutta toisaalta se on viimeinen side, mikä tekee meistä perheen. Ovathan meitä toki yhdistäneet jo vuosien ajan monetkin asiat, kertoo Jere.

Hemmottelua ja helpotuksen huokauksia

Morsiamen hääpäivään mahtuu vielä paljon tekemistä, mutta tarkoitus on tehdä kaikki rauhalliseen tahtiin joka hetkestä nauttien.

- Kaason kanssa on ajateltu, että syödään ihan rauhassa lounas. Sitten käydään kampaajalla ja manikyyrissä. Sen jälkeen on jo aika pukea hääpuku ja lähteä kirkkoon, luettelee Linda.

Sulhanen puolestaan huolehtii hääpäivänä kukista ja omasta puvustaan ja siitä, että on ajoissa kirkossa paikalla. Vihkimisen jälkeen hän uskoo huokaavansa helpotuksesta ja nauttivansa mukavista hääjuhlista.

Pariskunta vihitään Vaasan Palosaaren kirkossa ja tämän jälkeen juhlia jatketaan pienellä joukolla.

Lähteet: YLE Pohjanmaa/Terhi Varjonen