Työnseisaus pitää Nordean konttorit kiinni perjantaina

Rahoituskonserni Nordean työntekijät järjestävät tänään perjantaina työnseisauksen vastalauseena työnantajajärjestön työsulkuilmoitukselle. Työnseisaus koskee kaikkia Nordean konttoreita.

Kotimaa
Nordean kyltti ja Otto-automaatin kyltti
Korteilla voi nostaa automaateista rahaa normaalisti ja sama koskee myös automaateilla maksamista.YLE

Nordea kertoo nettisivuillaan, mitkä konttorit voidaan pitää auki esimiesvoimin.

Työnseisaus sulkee myös puhelinpalvelun, mutta verkkopankin pitäisi toimia. Korteilla voi nostaa automaateista rahaa normaalisti ja myös maksuautomaatit toimivat.

Finanssialan keskusliitto ilmoitti eilen torstaina aloittavansa 25. marraskuuta työsulun alan yrityksissä, ellei työehtosopimusneuvotteluissa sitä ennen päästä sopimukseen.

Nordean työntekijöitä edustavan Nordea Unioni Suomen (Nousu) puheenjohtaja Kari Ahola pitää työsulkua käsittämättömänä, koska Nordeassa on parhaillaan menossa yt-neuvottelukierros eikä työntekijäjärjestön lakkovaroitus ole koskenut Nordeaa.

Nousu on valmis neuvottelemaan raamisopimuksen pohjalta. Se on pidättäytynyt painostamasta työnantajaa. Se kritisoi työnantajaa siitä, että työsulku kohdistettiin vain ammattiliittoon kuuluviin toimihenkilöihin. Lain mukaan työnantaja ei saa kohdella työntekijöitä eriarvoisesti ammattiyhdistystoiminnan vuoksi.

Nordea Unioni Suomi edustaa noin 7 000 toimihenkilöä, esimiestä ja asiantuntijaa Nordea-konsernissa.

Lähteet: YLE Uutiset