11.11.11 ajaa kiinalaiset naimisiin ja egyptiläiset sulkemaan pyramidin

Kiinalaiset ovat intoutuneet menemään naimisiin "vuosisadan onnekkaimmaksi" kutsuttuna päivänä eli 11.11.11. Egyptissä erikoiseen päivämäärään on puolestaan varauduttu sulkemalla Kheopsin pyramidi, jotta taianomaisena pidetystä päivämäärästä intoutuneet eivät pääsisi sinne suorittamaan rituaaleja.

Ulkomaat
Kaksi hääparia suutelee
Kaksi hääparia suutelee vihkiseremoniansa aikana Hong Kongissa helmikuussa 2011.EPA/ YM YIK

Marraskuun 11. päivää pidetään Kiinassa jo muutenkin hyvänä päivänä mennä naimisiin, mutta tänä vuonna päivä on erityisen onnekas, kun vuosiluvussakin on numero 11.

Pelkästään Shanghaissa yli 3 300 ihmistä on varannut vihkiajan perjantaille. Avioituvien määrä on kuitenkin suurempi, sillä naimisiin pääsee myös ilman ennakkovarausta. Esimerkiksi Shanghain keskustan maistraattiin rynnisti heti aamulla yli 200 naimisiin haluavaa paria, joista osa oli odottanut tuntikausia ovien aukeamista.

Myös muissa Kiinan kaupungeissa on samanlainen avioitumisinnostus. Muun muassa Nanjingissa avioituvia on kymmenkertaisesti tavalliseen päivään verrattuna.

Kheopsin pyramidi pitää ovensa kiinni

Egyptissä viranomaiset ovat varautuneet 11.11.11-päivän lieveilmiöihin sulkemalla Kheopsin pyramidin. Sulkemista on virallisesti perusteltu huoltotöillä, mutta todellinen syy ovat huhut pyramidialueelle suunnitelluista rituaaleista.

Ainoan jäljellä olevan maailman seitsemään ihmeeseen lukeutuneen paikan on epäilty houkuttelevan ihmisiä, jotka uskovat erikoisen päivän johtavan poikkeuksellisiin tapahtumiin. Ihmisen uskotaan saavan tänään muita päiviä helpommin yhteyden alitajuntaansa.

Facebookiin on perustettu useita ryhmiä 11.11.11-päivän vuoksi. Eri puolilla maailmaa on suunniteltu kokoontumisia, joissa tuhannet ihmiset tanssisivat rituaalitansseja.

Espanjassa 11 miljoonan lottopotti

Espanjassa hyväntekeväisyysjärjestö Once eli Yksitoista järjestää lottoarvonnan, jonka päävoitto on 11 miljoonaa euroa.

Jotkut uskovat mystisen päivämäärän tuovan onnen sijasta katastrofeja. Useissa nettiblogeissa on muistutettu numeron 11 esiintyneen useiden katastrofien yhteydessä. Terroristit iskivät New Yorkissa ja Washingtonissa 11. syyskuuta 2001 ja Madridissa 11. maaliskuuta 2004.

11 liittyy kuitenkin myös rauhaan, sillä ensimmäisen maailmansodan aselepo solmittiin 11.11. klo 11.11.

Lähteet: AFP