Paistettua siikaa, siianmätikastiketta ja murskattua perunaa

Voita ja sokeria valmistautuu isänpäivään kalareseptillä.

Voita & Sokeria

Neljälle:

1 kokonainen siika

suolaa

oliiviöljyä ja voita paistamiseen

1 iso peruna per ruokailija

suolaa

sitruunan kuorta raastettuna

oliiviöljyä

Liemeen:

keltasipulia ja siian ruodot

Kastikkeeseen:

ruoka- tai vispi/kuohukermaa

nokare voita

siian mätiä

suolaa

sitruunan mehua (valinnainen)

Fileroi siika ja poista ruodot esim leikkaamalla. Paloittele fileet neljään palaan ja suolaa ne kevyesti ennen paistamista.

Keitä perunat kokonaisena vedessä kypsäksi, poista vesi ja murskaa perunat kattilassa. Mausta suolalla, oliiviöljyllä sekä sitruunan kuorella.

Valmista liemi: laita siian ruodot veteen ja lisää sinne leikattua sipulia. Keitä noin 10 minuuttia ja siivilöi.Valmista kastike keittämällä lientä hieman kasaan ja lisäämällä sinne kermaa ja voita maun mukaan. Mausta se suolalla. Lisää kastikkeeseen viimeisenä mäti juuri ennen tarjoilua.

Paista siiat pannulla voissa ja oliiviöljyssä ja tarjoile perunan sekä kastikkeen kera.

Lähteet: Ohje: Sasu Laukkonen