Suomalaisnaiset siirtyivät seksivälineissä luksukseen

Suomalaiset naiset vaativat uusilta seksivälineiltä kestävyyttä, ekologisuutta ja turvallisuutta. Halpojen kiinalaisten hieromasauvojen sijaan naiset ovat valmiita sijoittamaan jopa yli sata euroa maksaviin luksussauvoihin. -Naiset haluavat nyt laatua, sanoo seksivälineitä illanistujaisissa kauppaava hämeenlinnalainen Teija Laakso.

seksivälineet
Maija Koivun käsissä on yhdysvaltalainen ja ruotsalainen sauva, jotka käyvät akuilla ja jotka ovat muotoilijoiden suunnittelemia.YLE / Miki Wallenius

Aikuisten seksivälineissä kuluttajat ovat siirtyneet yhä enemmän halvoista kiinalaisvalmisteisista seksileluista länsimaissa valmistettuihin hieromasauvoihin.

Sauvojen valmistajat ovat puolestaan satsanneet muotoiluun ja tekniikkaan. Naisia kuuntelevat muotoilijat ovat muuttaneet sauvan ulkonäköäkin futuristisemmaksi.

-Yleinen tietoisuus materiaaleista on parantunut. Nyt vältetään kumisia tuotteita ja tilalle ovat tulleet korkealaatuiset lääketieteelliset silikonit. Perusvärinästäkin on päästy jo eroon. Nyt halutaan ladattava sauva ja se nostaa hintaa. Se on pidemmän päälle kuitenkin ympäristöystävällisempi, kertoo kotimyyntiä harjoittavan Foxy Ladyn vetäjä Pia Kajavo Helsingissä parhaillaan menossa olevilta Sexhibition-messuilta.

-Naiset pitävät siitä että sauva on tyylikäs eikä sen tarvitse näyttää miehen penikseltä. Sauvan pitää myös kestää vesipesua, sanoo puolestaan hämeenlinnalainen yrittäjä Teija Laakso. Hän paljastaa seksituotteiden tiedonhalun olevan suurin ikäryhmässä 45-50-vuotiaat naiset. He eivät enää ujostele.

Toisaalta myös seksivälineiden pääsy apteekkien hyllylle on poistanut häveliäisyyden verhoa tuotteiden päältä. Välineistä on tullut osa seksuaaliterveyttä.

Miehetkin innostuivat kun tekniset toiminnot lisääntyivät

Seksivälinemyyjä Maija Koivun mukaan vielä kymmenen vuotta sitten nainen ei osannut kertoa mitä he näiltä välineiltä odottavat ja mikä sopii itselle.Nykyään on varmat mielipiteet. Itsevarmuus on noussut.

Kalliimmissa luksussauvoissa uusinta uutta ovat ladattavuus ja hipaisuliukukytkimet. Eri värinöille on myös omat nopeudet.

-Perussauvan hinta on noin 20-30 euroa. Luksussauvan hinta lähtee noin 80 eurosta, mutta akku nostaa sen jo yli sadan euron. Mukaan saa myös yhden vuoden takuun. Vielä muutama vuosi sitten sellainen ei olisi tullut kyseeseenkään, Koivu toteaa. Miehet ovat kuulemma myös innostuneet hankkimaan naisilleen sauvoja kun mukaan on tullut lisää tekniikkaa.

Foxy-Ladyn esittelijät tekevät kotikäyntejä pääkaupunkiseudun lisäksi Kanta-Hämeessä, Tampereella, Kotkan, Vihdin, Turun, Kouvolan sekä Äänekosken seuduilla. Onko nyt menossa eri puolilla maata suomalaisnaisten kodeissa erotiikkavälineiden kilpavarustelu?

- Riippuu taloudesta mennäänkö enemmän ja kuinka rytinällä luksukseen päin. Näkisin, että ladattavuus, luotettavuus ja takuu ovat avainasioita, Koivu pohtii.

Lähteet: YLE Häme