1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. saunat

Rajaportin kiuas viilenee vuosiremontin ajaksi

Tamperelaisen saunakansan aarre, Rajaportin sauna, sulkee ovensa kahdeksi viikoksi. Perinteisen vuosiremontin aikana korjataan kiuasta, uusitaan kivet ja saunan seinät kalkitaan puhtaan valkoisiksi.

saunat
Rajaportin saunan saunakyltti.
Rajaportin sauna.YLE / Petri Aaltonen

Pispalan saunayhdistyksen puheenjohtaja Ari Johansson kertoo, että alati suosiotaan kasvattavan tamperelaissaunan kanta-asiakkaat ovat syksyisiin remontteihin jo tottuneet. Suomen vanhimpaan toiminnassa olevaan yleiseen saunaan on kuitenkin remontinkin aikana tulijoita, jotka joutuvat nyt turhaan nykimään ovea. Saunaan pääsee seuraavan kerran maanantaina 28.11.

- Remontin jälkeinen maanantai sujuu ihan rauhallisissa merkeissä, kiuasta hissukseen lämmitellessä, kertoo Johansson. Saunakansa ei remontin jälkiä juuri muusta kuin kalkituista seinistä huomaa. Suurin osa huoltotöistä tehdään kiukaan sisällä, hän jatkaa.

Rajaportin remontin aikana kylpemishaluiset kuulevat kiukaan sihinää toisaalta kaupungista. Pispalasta vinkataan, että Koskentien sauna Kalevassa lämmitetään yleisenä saunana pe 18.11.2011 ja pe 25.11.2011. Sauna-aika on miehille 15-19 ja naisille 19-22. Koskentien saunan osoite on Litukankatu 8 (sisäpiha).

Löylyihin pääsee tuttuun tapaan myös muun muassa Rauhaniemessä ja Kaupinojan saunassa.

Lähteet: YLE Tampere

Lue seuraavaksi