1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Valelääkäri

Tampereellakin toimi valelääkäri?

Tampereella heräsi viime viikolla epäily, että Attendo Medonen palveluksessa olisi toiminut valelääkäri. Epäily on syntynyt yhden nimettömän ilmiannon perusteella.

Valelääkäri
AP graphics bank

Lääkärillä on Valviran myöntämä lupa toimia ammatissa. Valvira on ollut yhteydessä lääkärin koulutuspaikakseen mainitsemaan pietarilaiseen yliopistoon useita kertoja, mutta varmistusta todistusten aitoudesta odotetaan vielä, kertoo lääkintöneuvos Pirjo Pennanen Valvirasta.

- Olemme olleet yhteydessä Pietariin sekä puhelimiste että faksitse. Meille päin on kuulemma lähtenyt aitoustodistus, mutta se ei ole vielä tullut perille millään sähköisellä medialla. Parhaillaan selvitetään, millä tavoin varmistus on meille lähetetty.

Valelääkäreitä paljastuu vielä lisää?

On mahdollista, että Suomesta löytyy lisää valelääkäreitä, pelkää Lääkäriliiton puheenjohtaja Timo Kaukonen. Hänen mukaansa terveysalan valvontaviranomainen epäonnistui pahoin valelääkäriksi epäillyn Esa Laihon tapauksessa.

- Lääkäreiden keskuudessa on herännyt keskustelua siitä, pitäisikö meidän jokaisen alkaa stasimaiseen tyyliin valvoa toisiamme. Kyllä tässä nyt kuitenkin ollaan sitä mieltä, että suomalaisten lääkäreiden ammattitaito on vahva ja siihen potilaat voivat luottaa täysin rauhassa.

Kaukonen muistuttaa, että Valvira on tehostanut valvontaansa selvästi vajaat pari vuotta sitten ilmitulleen edellisen valelääkärijupakan jälkeen.

Lähteet: YLE Tampere

Lue seuraavaksi