1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Timo Kaukonen

Lääkäriliiton puheenjohtaja: Valelääkäreitä saattaa löytyä lisää

Lääkäriliiton puheenjohtaja Timo Kaukonen arvelee, että valelääkäreitä löytyy Suomesta lisää. Kaukosen mukaan Valvira epäonnistui pahoin valelääkäriksi epäillyn Esa Laihon tapauksessa. Puheenjohtaja kuitenkin rauhoittelee kansalaisia ja sanoo, että suomalaisen lääkärin ammattitaitoon voi edelleen luottaa.

Timo Kaukonen
Lääkäri tutkimassa potilaskansiota potilas vierellään.
Pekka Sipilä / YLE

Suomesta saattaa löytyä lisää valelääkäreitä, pelkää Lääkäriliiton puheenjohtaja, oululainen Timo Kaukonen. Kaukonen pitää mahdollisena, että huijareita on lipsahtanut Valviran seulan läpi enemmänkin. Hänen mukaansa terveysalan valvontaviranomainen epäonnistui pahoin valelääkäriksi epäillyn Esa Laihon tapauksessa.

Kaukonen kuitenkin muistuttaa, että Valvira on tehostanut valvontaansa selvästi vajaat pari vuotta sitten ilmitulleen, edellisen valelääkärijupakan jälkeen. Uusia tapauksia saattaa silti nousta esille.

- Ensimmäisen tapauksen jälkeen sanoin, että eiköhän tämä ollut tässä. Nyt en uskalla sitä enää varmaksi sanoa, kun toinen on tullut ilmi näinkin lyhyen ajassa, Kaukonen sanoo.

Viimeaikaiset tapahtumat ovat kirvoittaneet runsaasti keskustelua lääkäreiden keskuudessa. Timo Kaukonen lohkaisee, että lääkärit ovat miettineet muun muassa sitä, pitäisikö jokaisen ryhtyä seuraamaan toistaan työpaikoilla jopa "stasimaiseen" tyyliin.

- Ehkä ei. Kyllä me edelleen olemme sitä mieltä, että suomalaisten lääkäreiden ammattitaito on vahva, ja siihen potilaat voivat luottaa. Tällainen rikollinen toiminta on kuitenkin täällä hyvin poikkeuksellista, Kaukonen sanoo.

Lähteet: YLE Oulu

Lue seuraavaksi